Ga door naar hoofdcontent
KioskONS 2023- 7/ 8 Gelderland

ONS 2023- 7/ 8 Gelderland

Huidige focus

Dit is alweer de zesde uitgave van ONS Magazine die mede dankzij uw inbreng en reacties steeds beter wordt. Langzamerhand krijgen we structuur in Senioren Netwerk Nederland, de samenwerking die we in januari van dit jaar zijn gestart. We maken volop afspraken over voordelen bij verschillende (zorg)verzekeringen, energieinkoop en andere producten waarvan u kunt profiteren. In september verwachten we u hierover verder te kunnen informeren.

Een belangrijk thema waar we ons hard voor maken is de bereikbaarheid van banken en contant geld voor senioren. Dankzij een nieuwe wet van minister van Financiën Sigrid Kaag blijft contant geld opnemen gratis en blijft ook het aantal geldautomaten op peil. Dat juichen wij toe. Zo kunnen ook mensen die minder digitaal vaardig zijn, zelfstandig betalingen blijven afhandelen, zonder extra kosten.

Daarnaast zijn we lange tijd actief geweest om het Casinopensioen tegen te houden. We moeten constateren dat het de coalitie en haar vazallen in de Eerste Kamer gelukt is de wet erdoor te jassen. Dat betekent niet dat we bij de pakken neerzitten. We blijven werken aan mogelijkheden om u te steunen wanneer de wet per 1 juli 2023 in werking treedt. Zo steunen we de onafhankelijke Claimstichting Pensioen die is opgericht voor gedupeerden en werken we aan een instrument om te berekenen wat uw rechten zijn.

Dat we de vinger aan de pols moeten houden, wordt keer op keer bevestigd. De hoofdtaak van een pensioenfonds is de oudedagsvoorziening, niet het uitdragen van een politieke visie met alle gevolgen van dien. Het ABP-bestuur stuurde een brandbrief naar het kabinet om onmiddellijk te stoppen met subsidies aan de fossiele industrie. Namens wie? Een klein clubje mensen dat de eigen politieke ideeën najaagt. Er is voor de gepensioneerden wederom geen plek in het overleg. De vakbeweging, de overheid en de ondernemers maken de dienst uit en hun huidige focus ligt verkeerd. Reden genoeg voor ons om te blijven aandringen op bestuurlijke invloed voor alle deelnemers.

Arie van Alphen, voorzitter KBO Gelderland
Herman Pieper, voorzitter KBO-Overijssel

Lees tijdschriftDownload het magazine
Afbeelding voor ONS 2023- 7/ 8 Gelderland