Ga door naar hoofdcontent
Artikelen1963: Fijne vakantie in Biggekerke
Lezers delen een foto van een memorabel moment met ONS

1963: Fijne vakantie in Biggekerke

Vrijdag 30 juni 2023
 class=

Joan Raaijmakers is 61 jaar en al elf jaar KBO-lid én communicatieadviseur bij KBO Limburg. ‘Een jaar na deze foto werd ons broertje Timo geboren. Als we vroeger dit soort foto’s bekeken, vroeg hij altijd: “En waar ben ik dan?” Jou hadden we toen nog niet, zeiden we dan. Daar begreep hij niks van.’

‘Dit is een vakantiefoto van toen ik twee was. Met mijn zus Cocky (links) scheel ik bijna een jaar. Dat vonden we vroeger heel leuk: we zijn drie weken per jaar even oud. En Margriet (midden) is hier vier jaar. We hebben veel fijne vakanties gehad in Biggekerke, Zeeland. Mijn ouders hadden daar een caravan en een strandhuisje. Ik was nog klein, maar ik weet nog goed dat het altijd heel gezellig en ontspannen was. Wij waren de hele dag in de weer met emmertjes en schepjes. Als het eb was, ontstonden er van die plassen die dan lekker warm werden. Dat was veilig, daar konden we niet verdrinken. Het ergste wat er kon gebeuren was dat je een kwal tegenkwam. We zijn volgens mij allemaal wel eens gestoken.

 class=

Toen we wat ouder waren, gingen we jaarlijks naar Lago di Piano in Italië. Dan waren we de hele vakantie in dat meertje te vinden. Iets mooiers bestond er gewoon niet. Ik weet nog heel goed wat ik dacht als ik de eerste dag in het water lag: ik kan gewoon nóg vijf weken zwemmen. Mijn vader had lang vrij vanwege zijn baan in het onderwijs en het leven daar was niet duur.

Deze zomer gaan we daar ook heen met onze zoon, schoondochter en kleindochter. Ik kijk er al enorm naar uit.’

Uw foto?

Heeft u een bijzondere foto die u met ONS Magazine wilt delen? Stuur uw foto met toelichting en uw contactgegevens per e-mail naar redactie@onsmagazine.nl of per post naar Postbus 3240, 5203 DE ’s-Hertogenbosch. ONS Magazine behoudt zich het recht voor uw reactie te bewerken en/of in te korten. De foto die u instuurt, ontvangt u uiteraard retour.