Ga door naar hoofdcontent
KioskONS 2023-4 Limburg

ONS 2023-4 Limburg

Aardig op koers?

De afgelopen maanden hebben we een stevig veranderingsproces doorgemaakt. Met nieuwe taken en nieuwe uitdagingen, zoals dit nieuwe ledenblad. Ik ben er echt trots op hoe we dit samen hebben opgepakt met de afdelingen en met de vier andere bonden die zich hebben losgemaakt en verenigd in Senioren Netwerk Nederland. We zijn samen ook al menig keer op de bres gesprongen voor onze leden en ook voor alle andere senioren.

Ondertussen gaat natuurlijk ook het ‘gewone’ werk door. Bijvoorbeeld nieuwe activiteiten ontwikkelen voor de afdelingen. Daartoe gaan we dit jaar een samenwerking aan met het Discovery Museum in Kerkrade. Zij bieden een workshop digitale weerbaarheid aan voor senioren via onze Afdelingen. Zeer de moeite waard.

Onlangs kwam er in Roermond een grote groep bij elkaar rondom het landelijke project Doortrappen. Doel daarvan is dat onze 80-plussers zo lang en zo veilig mogelijk blijven fietsen. Goed voor de zelfredzaamheid, het contact met anderen en uiteraard ook voor de beweging. Samen met de provincie werken we eraan dat dit Limburg-breed wordt opgepakt door gemeenten en KBO-Afdelingen.

Van diezelfde provincie kregen we onlangs een brief over de subsidietoekenning voor Netwerk Senioren Limburg. Op zich een vrij technische brief, maar tussen de regels door sprak toch ook waardering voor wat we samen doen als KBO. Zo schrijft de provincie: ‘U heeft zich de afgelopen jaren goed ingezet voor de senioren in Limburg. Zeker in coronatijd wist u oog voor de leden te hebben.’ Daarnaast waardeert de provincie de adviezen die via de Raad van Ouderen worden gegeven, de bijeenkomsten die zijn gehouden, zowel fysiek als digitaal, en de manifesten die zijn opgesteld rondom de provinciale en gemeentelijke verkiezingen. Toch mooi om deze complimenten te ontvangen! Het geeft me ondanks alle veranderingen en hectiek toch het gevoel dat we aardig op koers liggen. Laten we die koers vooral ook samen vasthouden!

Marcel Ballas, voorzitter

Lees tijdschriftDownload het magazine
Afbeelding voor ONS 2023-4 Limburg