Ga door naar hoofdcontent
KioskONS 2023-3 Limburg

ONS 2023-3 Limburg

Vernieuwen, opkomen voor senioren én verbinden

Wat is er dit jaar al veel gebeurd. En we zijn nog niet eens zo lang onderweg. 2023 is wel een heel speciaal ‘nieuw’ jaar. Ik weet niet hoe u het nieuwe ledenblad ONS Magazine Limburg hebt ervaren, maar ik ben er oprecht trots op. Een mooi blad met een grote diversiteit aan onderwerpen, heel interessant en prettig leesbaar. Ook in Limburg zijn we aan het vernieuwen. Met een samenwerking met het Discovery Museum in Kerkrade dat een workshop over digitale vaardigheid gaat verzorgen voor onze afdelingen. En eind februari gaan we ‘Doortrappen’ met de provincie om senioren zo lang en zo veilig mogelijk te laten fietsen.

We draaien inmiddels aardig warm met het Senioren Netwerk Nederland. We laten er geen gras over groeien als het gaat om het opkomen voor de belangen van onze senioren. Zo kwamen we in actie bij manifestaties rondom de nieuwe pensioenwet en klommen we in de pen voor betere woonvoorzieningen, zeker voor ouderen die echt zorg nodig hebben. Zo zetten we dit nieuwe netwerk van de KBO’s Brabant, Limburg, Overijssel, Gelderland en Noord-Holland stevig op de kaart. Samen met andere seniorenorganisaties kwamen we ook in actie voor een betere toegankelijkheid van banken. Uit onderzoek van De Nederlandsche Bank blijkt namelijk dat 2,6 miljoen Nederlanders, en dat zijn zeker niet alleen senioren, moeite hebben met digitaal bankieren. Daar moet wel degelijk rekening mee worden gehouden.

We blijven zoeken naar verbinding. Met andere belangenorganisaties voor senioren, want samen sta je altijd sterker. Uiteraard zoeken we verbinding met onze afdelingen en met elkaar. Dat past van oudsher in onze Limburgse cultuur. Een cultuur met oog en aandacht voor elkaar, voor wat goed gaat en voor wat beter kan. Laat het ons vooral weten.

Om met een bekende Limburgse liedjesschrijver uit Geleen te spreken:
Allein bèsse niks.
Biejein bèsse alles!

Marcel Ballas, voorzitter

Lees tijdschriftDownload het magazine
Afbeelding voor ONS 2023-3 Limburg