Ga door naar hoofdcontent
ArtikelenMarian deed mee aan Silver Starters 2021
deelnemer silver starters

Marian deed mee aan Silver Starters 2021

Maandag 24 mei 2021

‘Ook als ik iets anders ga doen, is Silver Starters nuttig’

Marian Wezenbeek

Marian Wezenbeek (61) volgt de 2021-editie van Silver Starters. Ten tijde van dit interview is ze halverwege de cursus. Ze vertelt over haar ervaringen.

image

‘Ik ben twee jaar geleden gestopt met werken. Een tijdje “freewheelen” is best leuk, maar ik wil toch wat meer om handen hebben; een doel hebben en van waarde zijn voor de maatschappij. Tegelijkertijd wil ik graag een zekere mate van vrijheid en zelfstandigheid behouden. Deze combinatie leek mij met een eigen bedrijf misschien mogelijk. Ik heb een idee over een bepaalde dienstverlening in mijn hoofd en wil in de cursus Silver Starters onderzoeken of ik dat kan omzetten in een bedrijf. 

Woningsplitsing

Mijn idee is ouderen te helpen met het splitsen van hun woning die te groot geworden is. Op de begane grond ontstaat dan een woning waar mensen nog lang zelfstandig kunnen blijven wonen. En op de verdieping kan – bijvoorbeeld via een trap buitenom – een woning voor een starter worden gerealiseerd. Dit concept heeft vele voordelen. Het zorgt voor extra starterswoningen, ouderen kunnen in hun huis blijven wonen, en het is een aanvulling op AOW en eventueel pensioen. Voor dit idee zocht ik op internet naar informatie over woonwensen van senioren en daarbij kwam ik min of meer toevallig de aankondiging van Silver Starters tegen.

Klanten polsen

Op dit moment ben ik net over de helft van de cursus. Wat ik tot nu toe vooral heb geleerd is dat een goede voorbereiding belangrijk is: je moet niet zomaar een bedrijf beginnen. En dat je je moet focussen op het probleem van je potentiële klant en niet op jouw oplossing. Ook is het raadzaam eerst een prototype uit te proberen of mensen te interviewen over wat ze willen, en dus niet met een kant-en-klaar product of dienst de markt op te gaan.

Silver Starters nuttig

Een deel van de cursus gaat ook over de eigenschappen die je als ondernemer zou moeten hebben. En dat is voor mij nog wel een vraagteken: ben ik wel zo ondernemend? Maar als dat niet zo is, kan ik daar beter nu achter komen dan achteraf, na de nodige investeringen. Ik weet op dit moment nog niet of ik mijn idee verder ga uitwerken. Eerst ga ik de cursus afmaken. En mocht ik toch besluiten een andere richting in te slaan, dan blijft de cursus nuttig.’ 

Wat Silver Starters precies inhoudt, leest u hier en hier.

Han van Doorn won Silver Starters 2019. Zijn ervaringen leest u hier.