Ga door naar hoofdcontent
Artikelen1963: Club van Ouden van Dagen
Lezers delen een foto van een memorabel moment met ONS

1963: Club van Ouden van Dagen

Vrijdag 29 september 2023

’Dit is een foto van de club van Ouden van Dagen ­ Geijsteren. Die werd in 1963 opgericht en is de voorloper van onze KBO St. Wilbert Geijsteren. Deze foto is in 1968 genomen tijdens het jaarlijkse Sinterklaasfeest. Leden maakten dan een gedicht voor elkaar en gaven een pakje. Mevrouw Cuijpers-­Hendriks, in ons dorp ook wel bekend als Marie van de smid, speelde Sinterklaas. 

 class=

Onze oprichter is barones De Weichs de Wenne­-Van Rijckevorsel. Zij is de vrouw met de witte ketting en de hand in haar gezicht. De man in het midden vooraan is de voorzitter: Martinus Cremers. En naast de barones zit pastoor Kemmere. 

Iedereen bleef opa’s en oma’s aanwijzen

We vieren ons zestigjarig bestaan dit hele jaar met veel verschillende activiteiten. Zo hadden we in maart een workshop geheugentraining en was er in mei een groot feest. We begonnen die dag met de mis, er was taart, een corsage, entertain­ ment en ’s avonds een diner. Aan het einde van het feest deelden we jubileumboekjes uit. Daarin staat over elk jaar een verhaaltje, vaak aange­vuld met een foto uit die tijd. Het boekje werd zeer goed ontvangen: na het uitdelen bleven de mensen nog lang plakken. Iedereen bleef bladeren en moeders, vaders en opa’s en oma’s aanwijzen.’ 

Ank Cornelissen-De Bruin

Ank Cornelissen-De Bruin (73) is secretaris van KBO St. Wilbert Geijsteren. Ze is sinds 2005 lid van de jubilerende vereniging. ‘Ik moest wel even bij iemand navragen wie er precies op deze foto staan. Mijn man en ik zijn “import” en wonen “pas” 46 jaar in Geijsteren.’

Uw foto?

Heeft u een bijzondere foto die u met ONS Magazine wilt delen? Stuur uw foto met toelichting en uw contactgegevens per e-mail naar redactie@onsmagazine.nl of per post naar Postbus 3240, 5203 DE ’s-Hertogenbosch. ONS Magazine behoudt zich het recht voor uw reactie te bewerken en/of in te korten. De foto die u instuurt, ontvangt u uiteraard retour.