Ga door naar hoofdcontent
KioskONS 2024 – 4 Gelderland

ONS 2024 – 4 Gelderland

Onbestaanbaar

Bent u er al aan gewend? Zevenmaal per jaar is er één editie van ONS Magazine in Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Overijssel en Utrecht. Viermaal per jaar is er een aparteeditie vanuit Gelderland en Overijssel. Ook kunnen leden van Afdelingen die aangesloten zijn bij onze KBO’s voortaan digitaal ONS Mailmagazine lezen. Om hiervan als lid gebruik te maken kunt u via de website www.onsmagazine.nl een account aanmaken.

 

Het bestuur van KBO Gelderland heeft eind vorig jaar onder de 57 Afdelingen onderzoek laten doen, onder andere naar de tevredenheid over ONS Magazine. Bij 43 procent van de respondenten was dat het geval. Vijftien procent was ontevreden. En de rest had er (nog) geen oordeel over. Kortom: een goede start na een jaar ONS. Want we proberen de ONS écht van ONS te maken! Zowel de papieren versie als de digitale versie én de website. Heeft u een suggestie voor een artikel, zelf een leuk stukje of een gedicht of anderszins een bijdrage voor ONS? Stuur dan een bericht naar de redactie van uw bond, zoals opgenomen in het colofon. In een volgende ONS komen we nog op de resultaten van het Gelderse onderzoek terug.

En tenslotte ontkomen we er niet aan: de Pensioenwet. De voorzitter van de FNV zei hierover: ‘Iedereen gaat erop vooruit in het nieuwe stelsel.’ Alleen al afgezet tegen de kosten is dit niet waar. Het omzetten per regeling zal per persoon zeker € 1.750,- exclusief nazorg gaan kosten. We kunnen er dus van uitgaan dat bij een gemiddelde pensioenperiode er door elke pensioengerechtigde één jaar pensioen aan kosten betaald moet worden. Er wordt dus met miljarden van de pensioengerechtigden Monopoly gespeeld zonder dat de eigenaren daar mee ingestemd hebben. De winnaars zijn de accountants- en advocatenkantoren die over de rug van de pensioengerechtigden miljarden gaan opeisen en verdelen.

‘Het is onbestaanbaar dat iedereen erop vooruitgaat in het nieuwe pensioenstelsel’, aldus NSC-Kamerlid Agnes Joseph, voormalig pensioenexpert van Achmea. We hopen dat de nieuwe Kamer tot inzicht komt en deze foute wet alsnog naar de prullenbak verwijst.

Arie van Alphen, voorzitter KBO Gelderland

Herman Pieper, voorzitter KBO-Overijssel

Afbeelding voor ONS 2024 – 4 Gelderland