Ga door naar hoofdcontent
ArtikelenNieuwe lichting Ouderenadviseurs klaar voor de start
Bijzondere dienstverlening voor leden

Nieuwe lichting Ouderenadviseurs klaar voor de start

Vrijdag 12 januari 2024

Zijn er vragen over zorg, langer thuis wonen, vervoer of financiën? Dat is zeker niet vreemd, want het is lang niet meer vanzelfsprekend dat iedereen de weg weet in alle voorzieningen die er zijn. Ook is er vaak sprake van nieuwe regels en papierwerk. Doe dan gerust een beroep op een van onze ouderenadviseurs. Deze goed opgeleide KBO-vrijwilligers bieden een bijzondere, professionele en ook nog gratis diensterlening speciaal voor KBO-leden. In december ontving een nieuwe lichting ouderenadviseurs hun certificaat uit handen van Marcel Ballas, voorzitter van KBO Limburg. Ze gaan graag voor u aan de slag!

U leest nu een gratis artikel

Wilt u alle artikelen van ONS Magazine lezen? Word dan KBO-lid!

Lid worden

De Ouderenadviseur luistert naar de vragen die er zijn en gaat met de vrager op zoek naar en geeft advies over de mogelijkheden. De ouderadviseur werkt samen met verschillende organisaties in de gemeente en weet heel goed de weg in het aanbod van regelingen en voorzieningen. Dankzij deze hulp is het vaak mogelijk om langer zelfstandig thuis te blijven wonen en de regie in eigen hand te houden. Ouderenadviseurs werken op vrijwillige basis en zijn dus niet in dienst van de gemeente of een welzijnsorganisatie. Daardoor zijn ze snel inzetbaar, zonder wachtlijsten en kunnen ze zelfstandig, onafhankelijk én gratis hun werk doen. Onze ouderenadviseurs hebben veel affiniteit met de zorg en zijn goed op de hoogte van wat er speelt op het gebied van welzijn, veiligheid, vervoer of financiën. Zij hebben hiervoor de speciale training Ouderenadviseur gevolgd en krijgen regelmatig bijscholing.

Vragen waar de ouderenadviseur bij kan helpen

  • Zijn er sociale activiteiten in mijn buurt?
  • Hoe kan ik nieuwe contacten maken?
  • Kom ik in aanmerking voor een traplift?
  • Hoe regel ik huishoudelijke hulp via de gemeente?
  • Ik weet niet meer goed raad met mijn administratie. Wat kan ik hieraan doen?
  • Binnenkort komt de gemeente langs voor een keukentafelgesprek. Hoe kan ik mij het beste voorbereiden?
  • Hoe werkt het regionaal taxivervoer en krijg ik dat vergoed?

Onze ouderenadviseurs werken voor alle senioren in nauwe samenwerking met andere organisaties, zoals de gemeente, stichting welzijn ouderen en KBO Limburg. Ze doen hun werk zelfstandig, onafhankelijk én met plezier. Ze zijn in te schakelen via uw afdeling of via KBO Limburg.