Ga door naar hoofdcontent
ArtikelenKoersuitzetten en koersballen bij KBO Actief 50 Plus Grashoek

Koersuitzetten en koersballen bij KBO Actief 50 Plus Grashoek

Vrijdag 15 maart 2024

Studiedag

Een keer per jaar steken Bondsbestuur en Team van KBO Limburg een dag de koppen bij elkaar om te kijken waar we staan, of we de goede koers varen en waar onze uitdagingen liggen. Dit jaar waren we voor deze studiedag te gast bij KBO Actief 50 Plus Grashoek. Een heel actieve vereniging in een actieve gemeenschap. Zo zorgden de verenigingen in Grashoek samen voor een prachtige gemeenschapsaccommodatie. We werden er zeer gastvrij ontvangen.

U leest nu een gratis artikel

Wilt u alle artikelen van ONS Magazine lezen? Word dan KBO-lid!

Lid worden


Er was heel wat te bespreken tijdens onze studiedag. Net als veel andere verenigingen lopen we tegen een aantal zaken aan. Lid worden van een vereniging is op vandaag voor veel mensen niet meer vanzelfsprekend. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat ze de KBO toch weten te vinden, zich erbij willen aansluiten en liefst ook actief worden als vrijwilliger. Dat zijn stevige uitdagingen. Dat is bovendien iets wat we allemaal samen moeten doen. KBO Limburg, de lokale verenigingen, maar ook de leden. Gewoon iemand vragen om ook bij de KBO te komen. Wat dat betreft zijn onze leden en vrijwilligers de beste ambassadeurs. Vanuit het Bondsbestuur zijn ook een aantal discussiegroepen gestart om samen een nieuwe koers uit te zetten. Daar komen we in de loop van dit jaar graag op terug.

Koersbaldemonstratie

Na het inhoudelijk programma was het tijd om op een andere manier de koers uit te zetten. We kregen een uitleg van een echt KBO-spel: koersballen. De vrijwilligers van Actief 50 Plus Grashoek, Lenie van Dijk en Piet Vercoulen, lieten zien hoe dat in zijn werk gaat. Erg leuk om te doen, maar… veel moeilijker dan menigeen denkt. Ballen die je met een bepaald effect moet gooien, niet te hard, maar ook niet te zacht. Maar ook goed kijken of je linksom of rechtsom moet gooien/rollen en hoe je de bal dan moet vasthouden. Het bleek een hele uitdaging voor jong en oud(er). Hartelijk dank voor de uitleg, de begeleiding en de gastvrije ontvangst!