Ga door naar hoofdcontent
Artikelen‘5.000 passagiers in een jaar dat is echt uniek!’

‘5.000 passagiers in een jaar dat is echt uniek!’

Vrijdag 16 februari 2024

Wensbus Merselo Vredepeel

In Merselo-Vredepeel rijdt sinds 2014 een Wensbus. KBO-afdeling 50Plus Merselo is hier nauw bij betrokken. Bestuurslid Herman Zegers is een van de kartrekkers. Zegers is ook bestuurslid van KBO-afdeling 50 Plus Merselo. Inclusief administratie en planning zijn 22 vrijwilligers in de weer om de Wensbus te laten rijden. En met succes, want het aantal passagiers is sinds de start in 2014 alleen maar gegroeid. In 2021 waren het er 2778, een jaar later waren het er al 4575. Op de valreep is in 2023 de mijlpaal van 5000 passagiers bereikt. Om precies te zijn 5020 passagiers, dat is gemiddeld 19,7 passagiers per dag.

U leest nu een gratis artikel

Wilt u alle artikelen van ONS Magazine lezen? Word dan KBO-lid!

Lid worden

“Het is uniek in Limburg dat een Wensbus in een jaar tijd zoveel mensen vervoert”, weet Herman Zegers. “Dat is ook de kracht van onze club vrijwilligers, de saamhorigheid. Met de Wensbus maken we heel veel mensen blij, en daar worden we zelf ook blij van! We hebben met de chauffeurs een groepsapp. Als iemand om wat voor reden een keer niet kan rijden, staat er binnen een uur iemand anders klaar. Daar zijn we trots en groots op. Dat we in twee zo’n kleine kernen dit initiatief op deze manier in stand houden. Het blijkt dus dat we een belangrijke functie hebben binnen onze gemeente om mensen die aangewezen zijn op vervoer te kunnen helpen. Onze kracht is het brengen van deur naar deur op afgesproken tijden. En dat allemaal door onze vrijwilligers.”

De 5.000ste passagier was Joos Arts (90) uit Merselo. Hij gebruikt de Wensbus elke week om zijn boodschappen te halen. Hij wist niet wat hij zag toen hij de voordeur opendeed. Hij mocht op de foto met zo’n 20 vrijwilligers die allemaal betrokken zijn bij de Wensbus. En er was ook gezorgd voor een mooie bos bloemen.

Foto: Henk Lammen