Ga door naar hoofdcontent
Korte berichtenSenioren zelf aan zet, praat vandaag over morgen
Nieuw project

Senioren zelf aan zet, praat vandaag over morgen

Vrijdag 17 mei 2024

Het Senioren Netwerk Nederland, waar KBO Limburg deel van uitmaakt, heeft van het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport een tweejarige subsidie gekregen voor het Project ‘Senioren zelf aan zet; praat vandaag over morgen’. Een bijzonder project dat senioren stimuleert op tijd na te denken over alles rondom ouder worden en hoe hier met elkaar over in gesprek te gaan.

U leest nu een gratis artikel

Wilt u alle artikelen van ONS Magazine lezen? Word dan KBO-lid!

Lid worden

KBO Limburg heeft Freya Pijnenborg aangetrokken als projectleider voor dit project. Freya heeft ruime ervaring met de thema’s vrijwilligerswerk en inwoners die zelf wonen, welzijn en zorg realiseren. De afgelopen acht jaar heeft ze  voor de Vereniging Kleine Kernen Limburg heel veel initiatiefgroepen met raad en daad bij mogen staan. Doel van het project is de samenredzaamheid van senioren te vergroten en te komen tot woon- en zorginitiatieven. Samen vergrijzingsangst voorkomen, en zelf onze toekomst bepalen, daar gaat het om!

De eerste stap is samen met de afdeling een  informatiebijeenkomst organiseren. Daarna organiseren we enkele themabijeenkomsten. Het is de bedoeling dat alle senioren uit de wijk of het dorp met elkaar in gesprek  gaan over morgen.

Omdat onze Ouderenadviseurs bij de leden op bezoek gaan, willen we ook hen graag goed informeren. Daarom staan er voor de zomer bijeenkomsten voor hen op het programma.

Inmiddels wordt er al volop aandacht besteed aan dit project o.a. via allerlei filmpjes op televisie en her en der zijn ook al borden geplaatst die er aandacht voor vragen. Het is  heel belangrijk dat senioren zelf in beweging komen. Vandaar ook dat we hier als KBO Limburgmee aan de slag gaan. Kijk voor meer informatie op:

Beeld: Shutterstock