Ga door naar hoofdcontent
Korte berichtenDe (sport)zomer van 2024
Column

De (sport)zomer van 2024

Vrijdag 14 juni 2024

Kijkt u ernaar uit?  In ieder geval hopen we op beter en warmer weer, zodat we weer naar buiten kunnen. De contacten herstellen die we in de afgelopen natte maanden een beetje zijn kwijtgeraakt. Want het waren natte maanden, de natuur kon het soms niet aan. We werden opnieuw geconfronteerd met ondergelopen huizen en overstroomde rivieren.

Misschien dat enkele senioren niet zo blij worden van deze tijd van het jaar, omdat de vakantieperiode vaak een leegte achterlaat. Kinderen, kleinkinderen, vrienden en mensen uit de straat vertrekken om van hun welverdiende rust te gaan genieten. Soms dichtbij soms in verre oorden.  Maar voor de thuisblijvers is dit een ander verhaal. Zij voelen zich soms eenzaam met en door al die stilte om hen heen. Maar kinderen en kleinkinderen gaan gelukkig geen twee maanden op vakantie en als pa en ma weer aan het werk moeten, blijft er zeker nog tijd over om als (oppas)opa en/of -oma met hen leuke dingen te doen. En hopelijk blijven ook buren, vrienden en kennissen niet te lang weg.

We gaan het deze zomer van de optimistische kant bekijken. We krijgen een mooie sportzomer, want er staan grote evenementen op de kalender. We gaan ons thuis goed en gemakkelijk installeren om van alles te kunnen gaan genieten. Ook de caravanliefhebbers hoeven niks te missen, Wifi, en schotels zorgen voor een prima ontvangst waar men ook gaat neerstrijken. Eerst reizen we via onze TV naar Duitsland om onze Oranjeleeuwen aan te moedigen om op dit EK –voetbalkampioenschap goed te presteren. “Hup Holland (Nederland) hup, laat de leeuw niet in zijn hempie staan.” Kent u het nog?

Daarna reizen we door naar het mooie Frankrijk om de Tour de France op de voet te gaan volgen. Want wat deze frêle mannekes presteren is van een buitencategorie.  Elke wielrenner die Parijs haalt, verdient onze hoogste waardering. Intussen zijn we ook even het Kanaal overgestoken naar Engeland, en wel naar Wimbledon, waar we het belangrijkste tennistoernooi van het jaar volgen. Daarna gaan we weer terug naar Frankrijk om in Parijs het grootste sportfestijn ter wereld, de Olympische Spelen, mee te beleven. Weliswaar via de TV, maar toch. Dit heeft ook zo zijn voordelen: in uw makkelijkste stoel, en alles bij de hand.

Er is zoveel variatie deze zomer dat er beslist iets bij zit waar u blij van wordt.

En als u af en toe familie, vrienden of buren uitnodigt om gezellig samen uw favorieten aan te moedigen, met uiteraard een hapje en een drankje, dan kan de zomer van 2024, althans voor mij, niet meer stuk.

Ik wens u een mooie zonnige zomer en heel veel kijkplezier.

Marie-José Kelleners