Ga door naar hoofdcontent
KioskONS 2024 – 3

ONS 2024 – 3

Voor u ligt een kersverse editie van ONS Magazine, vol mooie verhalen. We lichten er een aantal voor u uit.

We namen ons begin dit jaar voor om met een aantal krachtige vrouwen uit de politiek te spreken over belangrijke en actuele thema’s. Zo spraken we in januari met Agnes Joseph over pensioenen. Deze maand maakte Tweede Kamerlid Mona Keijzer speciaal tijd voor ONS vrij in de drukke formatietijd om ons bij te praten over de ouderenzorg. Ook vertelt ze waar haar gedrevenheid vandaan komt en hoe zij zelf aankijkt tegen ouder worden.

Lees ook over het geweldige initiatief van Hidden Disabilities Sunflower. Met een sympathiek symbool kunnen mensen met een aandoening die niet meteen te zien is (denk aan autisme, diabetes, MS, reuma) toch kenbaar maken dat ze het fijn vinden als er rekening met ze wordt gehouden in de openbare ruimte. U zult merken: vanaf nu ziet u deze zonnebloem op allerlei plekken.

U bent weer helemaal op de hoogte van de technische slimmig­heden die uw leven makkelijker kunnen maken, van wat u allemaal op onze nieuwe website kunt vinden, van wat de veranderingen in de eigen bijdrage van de Wmo voor u betekenen én van hoe fijn het is om in een woongemeenschap te wonen. Ook praat René Diekstra ONS bij over het wetsvoorstel dat grootouders meer rechten geeft om hun kleinkinderen te zien.

Maar dat is nog niet alles. Laat u inspireren door de dansers in Helmond. Het dansen houdt hun brein fit, vermindert psychische klachten en het houdt ze soepel en energiek. Van foxtrot tot wals en van tango tot line dance, ze doen het allemaal!

Met het ouder worden zijn er steeds meer mensen die problemen krijgen met hun gehoor. Regelmatig heeft dit sociaal isolement tot gevolg. Lees wat u eraan kunt doen om toch te blijven deelnemen aan gesprekken en het openbare leven.

Uiteraard mogen de vaste rubrieken als Fotoalbum, Onsje geluk, Ontspanning, Juridische helpdesk en de puzzel niet ontbreken. Veel leesplezier gewenst!

Afbeelding voor ONS 2024 – 3