Ga door naar hoofdcontent
EropuitTentoonstelling ‘Kunst in het derde rijk’ – € 2,00 korting

Tentoonstelling ‘Kunst in het derde rijk’ – € 2,00 korting

Categorie
Datum12 november 2023 - 24 maart 2024
LocatieMuseum Arnhem, Utrechtseweg 87, 6812 AA Arnhem
Klik hier voor meer informatie
Afbeelding Tentoonstelling ‘Kunst in het derde rijk’ – € 2,00 korting

Met de tentoonstelling Kunst in het derde rijk – Verleiding en afleiding reflecteert Museum Arnhem op de kunst uit de periode van het ‘derde rijk’, 1933-1945. Hoe ziet deze kunst eruit? Waarom was er tijdens het naziregime, bekend om zijn politieke geweld, oorlog en de Holocaust, zoveel aandacht voor de hedendaagse kunst? Steunden de kunstenaars het regime, steunde het regime de kunstenaars, of beide?

Kunst in het derde rijk biedt een overzicht van schilder- en beeldhouwkunst onder het naziregime in Duitsland. Er worden zo’n negentig schilder- en beeldhouwwerken van kunstenaars als Claus Bergen, Paul Mathias Padua, Ria Picco-Rückert, Adolf Reich, Ivo Saliger, Josef Thorak, Else Wex-Cleemann, Adolf Wissel en Adolf Ziegler gepresenteerd.

Met deze tentoonstelling wil Museum Arnhem de rol van kunst in het derde rijk belichten. Hoe werd kunst gebruikt voor politiek voordeel? Het is een periode in de kunstgeschiedenis waar weinig mensen wat van afweten en die lange tijd is genegeerd in de kunstgeschiedenis. Museum Arnhem wil juist informeren over deze blinde vlek en laten zien hoe kunst werd ingezet om politieke ideeën te verspreiden.

Praktische informatie
We raden je aan om een tijdslot te reserveren voor Kunst in het derde rijk. Zo weet je zeker dat je naar de tentoonstelling kunt gaan wanneer jij dat wilt, zonder dat je in de rij hoeft te staan. Klik hier om online je ticket met tijdslot te reserveren. Selecteer als lid van de KBO het ticket ‘E-ticket Entree KBO-lid’. Vergeet niet om ook je KBO-ledenpas mee te nemen naar het museum.

KBO-leden krijgen op vertoon van hun ledenpas € 2,- korting op een entreekaartje voor de tentoonstelling ‘Kunst in het derde rijk’ in Museum Arnhem.