Ga door naar hoofdcontent
EropuitKasteel Ammersoyen, ontdek de onbekende middeleeuwen – 25% korting entree

Kasteel Ammersoyen, ontdek de onbekende middeleeuwen – 25% korting entree

Categorie
Datum1 april 2024 - 30 april 2024
LocatieKasteel Ammersoyen, Kasteellaan 1, 5324 JR Ammerzoden
Klik hier voor meer informatie
Afbeelding Kasteel Ammersoyen, ontdek de onbekende middeleeuwen – 25% korting entree

Tijdens een bezoek aan kasteel Ammersoyen ontdek je dat de middeleeuwen misschien wel heel anders waren dan je dacht; wat is feit en wat is fictie? In kasteel Ammersoyen ontdek je de onbekende middeleeuwen! En heel bijzonder: vrijwilligers en archeologen puzzelen er de scherven uit de slotgracht aan elkaar.

Kasteel Ammersoyen van Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) is gelegen in het prachtige rivierenlandschap van de Bommelerwaard tussen Zaltbommel en ’s Hertogenbosch. Het werd gebouwd rond 1300 en is één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van ons land. Tijdens een bezoek kom je van alles te weten over de geschiedenis en de enorme archeologisch collectie van deze indrukwekkende burcht en neem je een duik in de middeleeuwen.

Feiten en fictie
Tijdens je tocht door de zalen en torens van het kasteel ontdek je dat de middeleeuwen misschien wel heel anders waren dan je dacht. Zaten jonkvrouwen hulpeloos in de vensterbank te borduren? Dronk iedereen slap bier? Waren de middeleeuwen grauw en vies? In kasteel Ammersoyen ontdek je de feiten en fictie rondom de middeleeuwen.

Vrij ronddwalen
In het kasteel mag je vrij ronddwalen en iedere trap beklimmen. En je kunt zelf de duur van je bezoek bepalen! Volg de korte hoofdroute langs de hoogtepunten zoals de imposante Grote Zaal met een middeleeuws banket, het sfeervolle vrouwenverblijf en de spannende ‘kerker’. Hoogtepunt is ook de brouwkelder met de recent opgegraven middeleeuwse brouwoven, waar je leert hoe in de middeleeuwen bier gebrouwen werd. Meer tijd? Ga op ontdekkingstocht met vier dwaaltochten die je via spannende muurtrappen naar iedere uithoek van het kasteel leiden.

Puzzelen met scherven
Neem zeker ook een kijkje in het Schervenlab, waar vrijwilligers en archeologen de vele duizenden scherven die gevonden zijn in de gracht aan elkaar puzzelen. Misschien mag je zelfs wel meepuzzelen!

Terras en tuinen
Sluit je bezoek af op het terras van het Koetshuis met een drankje of lunch met prachtig uitzicht op het kasteel. Op het kasteelterrein geniet je van twee middeleeuwse tuinen of maak een wandeling om de gracht. Het kasteel beschikt over een kasteelwinkel met leuke souvenirs en cadeau artikelen.

Kijk voor actuele informatie, activiteiten en openingstijden op: www.glk.nl/ammersoyen

Boek uw tickets voor kasteel Ammersoyen van tevoren op www.glk.nl/ammersoyen en gebruik de kortingscode voor eenmalig 25% korting op de reguliere entreeprijs (max.4 personen).

 

De aanbieding is niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen en niet inwisselbaar tegen contanten.

 

De kortingscode is hieronder te vinden en is alleen zichtbaar voor ingelogde leden. Inloggen.