Ga door naar hoofdcontent
EropuitHuis Zypendaal, dé buitenplaats van Arnhem – 25% korting op entreeprijs

Huis Zypendaal, dé buitenplaats van Arnhem – 25% korting op entreeprijs

Categorie
Datum1 maart 2024 - 31 maart 2024
LocatieHuis Zypendaal, Zijpendaalseweg 44, 6801 HA Arnhem
Klik hier voor meer informatie
Afbeelding Huis Zypendaal, dé buitenplaats van Arnhem – 25% korting op entreeprijs

Huis Zypendaal in Arnhem is een van de 7 opengestelde kastelen van Geldersch Landschap & Kasteelen.

De Arnhemmers noemen huis Zypendaal graag een ‘kasteeltje’. Maar het is eigenlijk een prachtige buitenplaats met bijgebouwen en een tuin in een groen beekdal. In de jaren 1762-1764 is het gebouwd voor de belangrijke Arnhemse regentenfamilie Brantsen. Het huis staat op de plek van oudere bebouwing, uit de 17e eeuw. Daarvan zijn alleen delen van de tuinaanleg bewaard gebleven.

De hoofdverdieping is museaal ingericht met objecten van de oorspronkelijke inboedel, waaronder een collectie familieportretten van de familie Brantsen. De interieurdecoratie van het huis is deels nog uit 18e eeuw. Een voorbeeld is de bijzondere marmeren vloer in de gang, waarin een kettingmotief is ingelegd. Ook het legendarische ‘Mannetje van de Zyp’ is te zien, een beeldje van een jongen met een drinkkan.

Tegenover huis Zypendaal liggen een fraaie oranjerie en een koetshuis, waar voorheen de planten overwinterden en de paarden stonden. Beide panden zijn nu in gebruik als kantoor. Tussen de oranjerie en koetshuis ligt een siertuin.

De tuinen en het park zijn een mooie combinatie van de formele ‘Franse’ stijl en de romantische ‘Engelse’ landschapsstijl. In het park rondom huis Zypendaal staan imposante bomen. Maar ook vind je er met rododendrons versierde gazons, sprengen, beekjes en vijvers. De vijvers zijn het leefgebied van onder meer de ijsvogel en grote gele kwikstaart. Je kunt er heerlijk wandelen, de hond uitlaten, picknicken of genieten op een bankje.

In het op loopafstand gelegen park Sonsbeek zijn horecagelegenheden en de binnenstad van Arnhem is vlakbij.

 

Boek uw tickets voor huis Zypendaal van tevoren op www.glk.nl/zypendaal en gebruik de kortingscode voor eenmalig 25% korting op de reguliere entreeprijs (max.4 personen).

 

De aanbieding is niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen en niet inwisselbaar tegen contanten.

 

De kortingscode is hieronder te vinden en is alleen zichtbaar voor ingelogde leden. Inloggen.