Ga door naar hoofdcontent
EropuitBezoek het Kempenmuseum – Gratis koffie/thee en smulkoek

Bezoek het Kempenmuseum – Gratis koffie/thee en smulkoek

Categorie
Datum1 januari 2024 - 6 oktober 2024
LocatieKempenmuseum De Acht Zaligheden, Kapelweg 2, 5521 JJ Eersel
Klik hier voor meer informatie
Afbeelding Bezoek het Kempenmuseum – Gratis koffie/thee en smulkoek

Geldig tot: onbepaalde tijd

Kempenmuseum De Acht Zaligheden, het pareltje van de Kempen, bevindt zich aan de Kapelweg 2 in Eersel. Ontdek op onze authentieke Kempische boerderij met heerlijke moestuin, geurige kruidentuin en rustgevende boomgaard hoe de Kempische mens woonde, werkte en leefde, in een tijd dat boeren amper konden overleven op de schrale heidegrond. Weet u bijvoorbeeld het verschil tussen een ‘opkammer’ en een ‘goei kammer’? Hoe deden de boeren vroeger de was? Ook moesten ze, door de snelle industriële ontwikkelingen, hun creativiteit aanspreken. Het museum laat zien hoe de regio deze zware tijden overwon en door innovaties en samenwerking één van de slimste regio’s ter wereld werd.

TENTOONSTELLING: DE MAGIE VAN DE FOTOGRAAF EN ZIJN CAMERA
Van 30 maart t/m 6 oktober viert Kempenmuseum de Acht Zaligheden het honderdste geboortejaar van fotograaf Gaston Remery door zijn prachtige zwart-wit beelden in het museum te laten zien.

Voor meer informatie kijk op de website. www.achtzaligheden.nl

Het museum is volledig toegankelijk voor mindervaliden. Ook is het zeker aan te bevelen om de agenda in de gaten te houden want de prachtige tuin is zeer regelmatig gastheer van allerhande activiteiten. Er is eigenlijk altijd wel wat te beleven.

Op vertoon van uw KBO pasje bieden wij u een gratis kop koffie met smulkoek aan.

Graag tot ziens op ons museum, u bent van harte welkom!