Ga door naar hoofdcontent
ArtikelenZorgtips om uw voordeel mee te doen

Zorgtips om uw voordeel mee te doen

Vrijdag 16 februari 2024

Twee zorgtips die leed en geld kunnen besparen: hoe vult u uw zorgkosten goed in op het aangifteformulier voor de belasting en hoe voorkomt u een lelijke val?

U leest nu een gratis artikel

Wilt u alle artikelen van ONS Magazine lezen? Word dan KBO-lid!

Lid worden

Zorgkosten zijn in sommige gevallen geheel of gedeeltelijk aftrekbaar van de belasting. Daarom is het belangrijk ze correct in te vullen op uw aangifteformulier. De zorgverzekeraar kan u helpen ervoor te zorgen dat u niets vergeet en dat u controle heeft over data, kilometers, vergoedingen en wat voor eigen rekening komt en wat nog aftrekbaar. Tip is om bijtijds telefonisch een jaaroverzicht te vragen bij uw ziektekostenverzekeraar. U krijgt dan niet alleen een goed beeld van de kosten van uw ziekte of behandeling en wat daarin uw eigen bijdrage is, maar in het jaaroverzicht staan ook de data en plaatsen van de afspraken én de bedragen die u zelf heeft betaald aan uw eigen risico van 385 euro.

Valpreventie

Nog een tip, over uw spierkracht. Als u ouder wordt neemt de kracht van de spieren af. Dat proces begint al als iemand de vijftig is gepasseerd. De kans op vallen wordt dan groter is. Zorgverzekeraar VGZ heeft cursussen en programma’s die u leren om een val te voorkomen. Wie aanvullend verzekerd is via VGZ Zorgt krijgt deze programma’s vanuit het preventiebudget vergoed. In een video laat VGZ zien wat een cursus valpreventie kan doen. Ila volgde zo’n cursus valpreventie; in de video deelt ze haar verhaal over hoe ze haar zelfvertrouwen terugkreeg. Wie zelf aan de slag wil met bewegen en balans, kan de hulp inroepen van de gratis Soepel en Sterk Coach-app van VGZ.

Tekst: Adri van Esch – Foto: Shutterstock

Auteurs

Afbeelding voor Adri van Esch

Adri van Esch