Partnercontent: De inhoud op deze pagina is afkomstig van derden en valt niet onder de verantwoordelijkheid van ONS Magazine of KBO. Heeft u een klacht over de inhoud? Laat het ons weten >
Partnercontent: De inhoud op deze pagina is afkomstig van derden en valt niet onder de verantwoordelijkheid van ONS Magazine of KBO. Heeft u een klacht over de inhoud? Laat het ons weten >
Vers uit de diepvries: de voordelen van vriesverse maaltijden
Vrijdag 16 augustus 2024Het hele jaar door eten waar u zin in heeft, zoals boerenkoolstamppot in de zomer of spinazie in de winter? En tóch elke dag verse groenten eten? Wij zetten in dit artikel de voordelen van vriesverse maaltijden op een rij, en proberen enkele misverstanden over ingevroren maaltijden uit de weg te ruimen
Voedingswaarden en versheid
In tegenstelling tot wat veel mensen denken zijn de voedingswaarden van een vriesverse maaltijd zeer hoog. De maaltijden worden met verse ingrediënten bereid en direct na het koken ingevroren in een professionele diepvries die de maaltijden binnen drie uur tot een kerntemperatuur van -18°C brengt. Daarmee worden voedingsvezels en vitaminen die op dat moment in de producten zitten perfect behouden. Door de snelle invriestechnieken blijft de smaak optimaal bewaard.
Langere houdbaarheid
Een groot voordeel van vriesverse maaltijden is de langere houdbaarheid. Omdat deze maaltijden direct na bereiding worden ingevroren, kunnen ze zonder kwaliteitsverlies tot wel enkele maanden worden bewaard. Dit betekent dat u altijd een gezonde maaltijd op voorraad heeft, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de snelle bederfelijkheid.
Geen conserveringsmiddelen
Invriezen is een natuurlijke manier om voedsel te bewaren, waardoor de smaak, kleur en textuur behouden blijven. Er zijn geen onnatuurlijke conserveringsmiddelen nodig.
Milieuvriendelijk en minder voedselverspilling
Vriesverse maaltijden helpen voedselverspilling te verminderen. Omdat deze maaltijden langere tijd bewaard kunnen worden, is de kans kleiner dat ze ongebruikt worden weggegooid. Dit is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu.
Gemak en altijd beschikbaar
Vriesverse maaltijden zijn erg handig. Of u nu een drukke dag heeft gehad, onverwacht bezoek krijgt, of gewoon een keer geen zin hebt om te koken, een vriesverse maaltijd biedt een snelle en gezonde oplossing. Bovendien kunt u kiezen uit een breed scala aan gerechten die anders seizoensgebonden zouden zijn. Zin in boerenkoolstamppot in de zomer? Geen probleem met vriesverse opties.
Conclusie
Het idee dat ingevroren eten van mindere kwaliteit is, komt uit een tijd waarin de invriestechnologieën nog niet zo goed waren als nu. Dankzij moderne invriestechnieken behouden de maaltijden hun voedingswaarden en smaak. Bovendien zijn veel vriesverse maaltijden bereid met verse, hoogwaardige ingrediënten en zonder onnodige toevoegingen. Vriesverse maaltijden bieden een uitstekend alternatief voor koelverse maaltijden. Ze combineren gemak en lange houdbaarheid met behoud van voedingswaarden en smaak. Door te kiezen voor vriesvers, kiest u niet alleen voor gemak en flexibiliteit, maar draagt u ook bij aan een duurzamere wereld door voedselverspilling te verminderen.
Vers aan Tafel Maaltijdservice
Soms heeft u niet de tijd, zin of mogelijkheid om zelf een gezonde en lekkere maaltijd op tafel te zetten. Ervaar dan het gemak van Vers aan Tafel Maaltijdservice. Al meer dan twintig jaar koken wij de lekkerste vriesverse maaltijden. Zoals thuis, maar dan in iets grotere pannen. Met meer dan 170 verschillende vriesverse maaltijden uit o.a. de Hollandse, oosterse en Italiaanse keuken is er zoveel variatie dat u elke dag iets anders kunt eten! Kijk op www.versaantafel.nl/kbo of bel met Vers aan Tafel via 085 401 64 44 (ma-vr 08.00 – 16.00 uur). Wist u dat u als lid van KBO geniet van 10% ledenkorting op alle maaltijden.