Ga door naar hoofdcontent
ArtikelenSamen fietsen: gezond en gezellig

Samen fietsen: gezond en gezellig

Vrijdag 15 maart 2024

Al vijf jaar organiseren Rikie en Jos van Ginneken een wekelijkse fietstocht voor leden van KBO in Oosterhout. “Samen fietsen is niet alleen gezond, maar ook goed voor de sociale contacten”, stellen Jos en Rikie.

U leest nu een gratis artikel

Wilt u alle artikelen van ONS Magazine lezen? Word dan KBO-lid!

Lid worden

Trots poseren vijftien fietslustigen voor de zware houten deuren van de Sint-Antoniuskerk in Oosterhout. Met reflecterende vestjes en dikke jassen aan, klaar voor de wekelijkse fietstocht van KBO Oosterhout-Stad. Elke vrijdagmiddag gaat een groepje fietsers op pad. De ene keer zijn het er vijftien, de andere keer dertig. Wind en kou houden de deelnemers niet tegen. Regen wel. “Als het met bakken uit de hemel komt, fietst er niemand mee”, vertelt Rikie van Ginneken. “Dan staan mijn man Jos en ik alleen bij het beginpunt. Dus dan blazen we het maar af.”

Kopje koffie

Jos en Rikie zijn de twee organisatoren van de vrijdagse fietstocht. Ze stippelen een route uit rond Oosterhout van tussen 25 en 30 kilometer. “Met onderweg een tussenstop in een cafeetje of restaurant voor een kopje koffie”, zegt Jos. “We vertellen nooit vooraf waar we heen gaan; het is voor de deelnemers altijd weer een verrassing waar de fiets ons brengt.” De deelnemers kunnen dat waarderen: “Jos en Rikie krijgen het voor elkaar om telkens weer een nieuwe fietsroute te verzinnen”, vertelt de 67-jarige Jean van Bree.

Best knap hoor. Waar we stoppen voor de pauze, is onderweg altijd voer voor speculatie.

In de komende editie van ONS Magazine leest u meer over de fietsgroep van KBO Oosterhout-Stad.

Tekst enBeeld; Adri van Esch