Ga door naar hoofdcontent
ArtikelenRecept Fryske Dúmkes

Recept Fryske Dúmkes

Vrijdag 16 februari 2024

Fryske dúmkes is een typisch Fries streekgerecht. Het zijn zoete, met anijs en gemberpoeder gekruide duimgrote koekjes uit de oven. 

Ingrediënten:
250 gr bloem
110 gr hazelnoten
1 mespunt zout
150 gr zachte boter
150 gr basterdsuiker
1 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel anijszaad
2 eieren

U leest nu een gratis artikel

Wilt u alle artikelen van ONS Magazine lezen? Word dan KBO-lid!

Lid worden

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Meng de hazelnoten met zout en bloem. Voeg de boter, basterdsuiker,een theelepel kaneelpoeder, gemberpoeder en anijszaad toe. Kneed de ingrediënten door elkaar en voeg de eieren toe. Laat het deeg 30 minuten opstijven in de koelkast. Rol het deeg uit tot een plak van 1 cm dikte. Snijd  de plak deeg in stukjes van 4 bij 5 centimeter (ongeveer 15-20 stukjes). Verdeel de stukjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak voor 20 minuten op 160 graden. Laat de dúmkes even afkoelen en druk er met uw duim een kuiltje in: zo komen deze koekjes aan hun naam.

Foto:Shutterstock