Ga door naar hoofdcontent
ArtikelenKBO-leden krijgen korting op verplichte rijbewijskeuring

KBO-leden krijgen korting op verplichte rijbewijskeuring

Vrijdag 15 maart 2024

Voor de 75plus-rijbewijskeuring kunt u contact opnemen met RijbewijskeuringsArts. Deze organisatie verzorgt rijbewijskeuringen op diverse locaties in Limburg. KBO-leden betalen € 47,50 voor de 75plus-keuring (een korting van € 15,00).
Een afspraak maken kan via tel. 085-0180800 (landelijk afsprakenbureau). Het kan ook online via www.rijbewijskeuringsarts.nl . Aan de hand van uw postcode kunt u dan de dichtstbijzijnde locatie kiezen.

U leest nu een gratis artikel

Wilt u alle artikelen van ONS Magazine lezen? Word dan KBO-lid!

Lid worden

Voordat u naar de keuring gaat, kunt u bij de gemeente een gezondheidsverklaring kopen (€ 44,50), of via www.mijnCBR.nl (inloggen met DigiD).
Die gezondheidsverklaring stuurt u naar het CBR. Zie bijgaande link met meer informatie over de gezondheidsverklaring: www.rijbewijskeuringsarts.nl/nieuws/kennis/10/stapsgewijze-gids-gezondheidsverklaring-cbr-rijbewijskeuring

Afhankelijk van de ingestuurde gezondheidsverklaring, krijgt u van het CBR een of meerdere keuringsverslagen (bijvoorbeeld voor ogen, armen/benen, diabetes mellitus (suikerziekte), hart- en vaatziekten, beroerte). Neem de keuringsverslagen en de brief van het CBR mee naar de afspraak bij RijbewijskeuringsArts.nl Als u deze verslagen of Zorgdomeincode* nog niet heeft ontvangen, kan de keuring toch doorgaan. Wie via de KBO de collectieve zorgverzekering van Zilveren Kruis heeft afgesloten, ontvangt een vergoeding van € 35,- voor de verplichte rijbewijskeuring. Stuur daartoe de rekening van de arts op naar Zilveren Kruis, kijk op www.zilverenkruis.nl/consumenten/contact

*Met ZorgDomein kan uw arts of specialist de rapporten voor uw rijbewijskeuring digitaal opsturen. Hiervoor krijgt u een unieke Zorgdomein-code. Deze vindt u in de verwijsbrief. De code zorgt ervoor dat het rapport van de arts direct kan worden gekoppeld aan uw dossier bij het CBR.