Ga door naar hoofdcontent
ArtikelenInnovatie in de zorg

Innovatie in de zorg

Vrijdag 16 februari 2024

In het GET-lab in Breda kunnen zorgmedewerkers kennismaken met allerlei handige en nuttige gadgets die de zorg kunnen ondersteunen en verlichten. Want de technologie staat niet stil, ook niet in de zorg!

U leest nu een gratis artikel

Wilt u alle artikelen van ONS Magazine lezen? Word dan KBO-lid!

Lid worden

Hebt u ooit gehoord van Somnox? Of van Blaze Pods? Van Moofie misschien? Of van de VeinViewer? Wellicht is het voor u abracadabra. Voor ons was het dat ook. Totdat we een bezoek brachten aan het GET-lab in Breda. GET staat voor ‘Gezondheid En Technologie’. In het ‘laboratorium’ kunnen zorgverleners ontdekken hoe technologie op een waardevolle manier ingezet kan worden in de zorg. Sociale robots, virtual reality en handige technologische gadgets kunnen mensen ondersteunen, activeren of verbinden.

Sprekende beweegstok

Neem de Somnox. Dat is een stevig kussen dat de menselijke ademhaling nabootst en rust geeft. Blaze Pods zijn verlichte schijven waar u op moet slaan op het moment dat er één gaat branden. Zo test u uw reactievermogen. De Moofie is een sprekende beweegstok en de VeinViewer laat met groen ultraviolet licht de bloedvaten en vaatpatronen onder de huid zien. Het zijn technologische innovaties in de zorgsector die zorgmedewerkers kunnen ondersteunen. In het GET-lab van Avans Hogeschool in Breda zijn al die nieuwe ontwikkelingen te zien en uit te proberen. U leest er meer over in de komende editie van het gedrukte ONS Magazine!

Tekst en foto: Adri van Esch

Auteurs

Afbeelding voor Adri van Esch

Adri van Esch