Ga door naar hoofdcontent
ArtikelenHeel veel mooie momenten bij KBO

Heel veel mooie momenten bij KBO

Vrijdag 15 maart 2024

Op de Senioren Expo die in januari in Veldhoven werd gehouden vroegen we de bezoekers naar hun allermooiste KBO-moment. Dat was voor veel mensen niet makkelijk: “Alles wat ik bij de KBO doe, is leuk en mooi”, was vaak het antwoord. Toch schreven meer dan zevenhonderd KBO’ers hun allermooiste en dierbaarste moment op.

U leest nu een gratis artikel

Wilt u alle artikelen van ONS Magazine lezen? Word dan KBO-lid!

Lid worden

Hieronder enkele voorbeelden.

“Mijn mooiste moment was toen ik voor de eerste keer de ONS wegbracht. Dat heb ik 35 jaar gedaan. Ik ben nu 90 jaar”, schreef een bezoeker uit Etten-Leur.  

De heer Vreeswijk heeft mooie herinneringen aan de Vierdaagse in Nijmegen. “De voorzitter van KBO-Afdeling Veghel nodigde sportieve leden uit om als groep deel te nemen aan de Vierdaagse. Met een uitgebreid oefenprogramma, eigen catering onderweg en vooral veel plezier!”

“’s Maandagsmiddags ga ik bij de KBO koersballen en mijn man kaarten”, noteerde een lid uit Escharen. “Dan hebben we samen een keigezellige middag. ‘s Avonds aan tafel praten we dan gezellig na en nemen we de nieuwtjes door van die middag. Leve de KBO!”

“Ik vond de excursie naar de basiliek in Oudenbosch heel mooi”, schrijft mevrouw Vermeer. “Het hele verhaal over de geschiedenis en het ontstaan van de basiliek en hoe het met weinig middelen is gebeurd. En hoe het sprekend lijkt op de echte Sint-Pieter in Rome; een prachtig verhaal.”

De heer Van den Tillaart uit Goirle mocht aan het oudste lid van de Afdeling een cadeautje overhandigen namens KBO-Brabant. “Hij werd honderd jaar. Ik ben dat geschenkje gaan brengen met een bos bloemen. Maar hij woonde niet meer op het bij ons bekende adres. En de gemeente mag – of wil – geen adres geven. Via-via hebben we zijn adres toch gevonden. We kregen een heel hartelijke en leuke ontvangst. En het betreffende lid is inmiddels 102 jaar!”

Prijswinnaars

We hebben nog ontelbare andere prachtige reacties over ‘het mooiste KBO-moment’. Die delen we graag met u in ONS Magazine. Deelnemers aan ‘Mijn mooiste KBO-moment’ maakten kans op een all-inclusieve verblijf in één van de All-in Hotels in Duitsland. De gelukkige winnaars zijn: R. Lathouwers uit Casteren, W. Smit uit Zwolle, N. van den Broek uit Alphen, H. van der Krabben uit Hedel en D. van de Steenoven uit Lage Zwaluwe. De winnaars hebben inmiddels hun prijs ontvangen.