Ga door naar hoofdcontent
ArtikelenGoed nieuws! Vaste tarieven stroom en gas zijn terug!

Goed nieuws! Vaste tarieven stroom en gas zijn terug!

Vrijdag 27 oktober 2023

Met ONS Energie van Energiebesteding heeft u weer de keuze uit verschillende vaste energiecontracten. Wij bieden bijzonder scherpe tarieven aan voor naar keuze 1, 2 of 3 jaar vast.

Na de enorme stijging van de energieprijzen in de afgelopen tijd, zijn ze nu gelukkig weer flink gedaald. Dit kan zo vlak voor de winter een goed moment zijn om te kiezen voor zekerheid met vaste tarieven.

Kiest u voor prijszekerheid of wilt u liever een lagere prijs en neemt u hiervoor het bijbehorend risico? Aan u de keuze, wat zijn de verschillen?

Vaste tarieven

U kiest hiermee voor prijszekerheid, u kunt de energietarieven vastzetten voor een bepaalde periode, bijvoorbeeld 1, 2 of 3 jaar.

Het voordeel is dat als de energieprijzen stijgen, u gedurende deze periode daar geen last van heeft. U hebt zekerheid en voorlopig geen omkijken meer naar energieprijzen. Dat geldt overigens niet voor eventuele energiebelastingen en/of netbeheerder- kosten. Mochten deze stijgen of dalen, dan worden deze wel op uw energienota verrekend.

Het nadeel van vaste tarieven is dat als de energieprijs daalt, uw tarieven niet dalen. Het tussentijds beëindigen van een vast contract (opzegboete) is duurder geworden.

Variabele tarieven

U kiest voor een stroom- en/of gasprijs die maandelijks meebeweegt met de markt- prijs. Anders gezegd, u zet de tarieven voor slechts één maand vast.

Het voordeel is dat als de energieprijs dalende is gedurende een periode, uw tarieven (na een maand) vaak ook dalen. U kunt dit contract maandelijks kosteloos opzeggen of op ieder moment omzetten naar bijvoorbeeld een contract met vaste tarieven. Een ander voordeel is dat de tarieven meestal lager zijn dan de vaste tarieven van dat moment. Een goed product als u de markt nog even wilt aankijken!

Het nadeel is dat als de energieprijs stijgende is, uw tarieven na een maand meestal ook stijgen.

Klantenservice

Vanwege de hectiek op de energiemarkt was het erg druk op onze klantenservice, waardoor we u niet altijd konden helpen zoals u dat van ons gewend was. Onze excuses hiervoor. Het goede nieuws: onze klantenservice is recent uitgebreid met maar liefst 15 ervaren energie- klantadviseurs! Zowel per e-mail als telefoon zijn onze vriendelijke en deskundige medewerkers goed bereik- baar. Wij zijn te bereiken op(085)4863360 of u kunt een e-mail sturen naar ons-energie@energiebesteding.nl

 

ONS energie

√ Persoonlijk en vrijblijvend adviesgesprek

√  Mooi klantenportal met inzage in uw verbruik

√  Maandelijks een duidelijke e-mail met uw kostenindicatie

√  Goed bereikbare klanten- service met deskundige medewerkers

√  Zeer voordelige stroom- en gastarieven

√  Uw energiezaken in vertrouwde handen

Beeld Shutterstock