Ga door naar hoofdcontent
Artikelen1951: Elf broers tegen elf broers
Lezers delen een foto van een memorabel moment met ONS

1951: Elf broers tegen elf broers

Maandag 22 januari 2024

‘Op deze foto ziet u twee voetbalteams door elkaar staan: elf broers Hubers uit Mook (even nummers, red.) en elf broers Piepenbrock uit Huissen (oneven nummers, red.). Aan de ontdekking van deze bijzondere voetbalwedstrijd ging een heel speurwerk vooraf. In het archief van de Historische Kring Huessen vond ik een incomplete foto van het elftal van de familie Hubers. De beschrijving van de foto was niet geheel compleet. Wie staan er allemaal op en wanneer was dit?

Hans Hoen

Ik zocht contact met nazaten van de familie Hubers en hoorde van de wedstrijd tegen de familie Piepenbrock. Een kleinkind van de familie Hubers – Joost van Gendt – stuurde mij een foto van het herinneringsbord dat van de wedstrijd op 6 augustus 1950 gemaakt is. Daar staan wel twee foutjes op: er staat Huisen en Hubbers. Daarna ben ik op zoek gegaan naar de familie Piepenbrock uit Mook en dat lukte door gebruik te maken van het zoekprogramma op de computer. Ik kwam in contact met Fred en Jos Piepenbrock. Zij hadden bovenstaande foto van de twee familie-elftallen. Die wedstrijd werd in 1951 te Groesbeek gespeeld.
De familieteams hebben dus twee keer tegen elkaar gevoetbald, in 1950 in Huissen en in 1951 in Groesbeek.’

Hans Hoen (81) uit Huissen is medewerker van de werkgroep Beeld & Geluid bij de Historische Kring Huessen (Huissen) en al ruim twintig jaar lid van KBO Gelderland. Hij is weduwnaar, heeft twee kinderen en vier kleinkinderen.

Uw foto?

Heeft u een bijzondere foto die u met ONS Magazine wilt delen? Stuur uw foto met toelichting en uw contactgegevens per e-mail naar redactie@onsmagazine.nl of per post naar Postbus 3240, 5203 DE ’s-Hertogenbosch. ONS Magazine behoudt zich het recht voor uw reactie te bewerken en/of in te korten. De foto die u instuurt, ontvangt u uiteraard retour.

Auteurs

Afbeelding voor Lieke van der Kroon

Lieke van der Kroon