Ga door naar hoofdcontent
Artikelen1947: Weduwe met acht kinderen

1947: Weduwe met acht kinderen

Vrijdag 26 mei 2023
 class=

Francine Deliën van Erp is 76 jaar en gepensioneerd. Zij is KBO-lid van Seniorenvereniging Tilburg-Oost en werkt daar ook als vrijwilliger op het secretariaat. Daarnaast past ze regelmatig op haar kleinkinderen.

 class=

’Deze foto is gemaakt bij ons in de voortuin in de Lijsterstraat in Broekhoven (Tilburg). Alle kinderen staan erop, zeven meisjes en één jongen. Ik was de jongste van het gezin en sta vooraan op de foto. Het was die dag mijn communie, ik was zeven jaar. Die dag herinner ik me nog goed. Ik droeg mooie, nieuwe schoenen en kleren en ’s middags voor het lof een lichtgrijs jasje en een roze hoed met een rand eromheen. Als iemand daar tegenaan stootte in de kerk, dan vond ik dat vreselijk want het was zo mooi nieuw. We hadden een warm gezin. Mijn vader overleed toen ik nog maar vijf maanden oud was en mijn moeder was op haar negenendertigste al weduwe. Om rond te komen maakte ze schoon op scholen, ze waste voor anderen en deed naaiwerk. We kwamen niets tekort.

Mijn moeder is een groot voorbeeld

 class=

Mijn moeder, Marie van Erp-Fransen, is op twee dagen na 99 jaar geworden. Zij was een hartstikke lieve en bezorgde moeder. Ze is en blijft voor onze hele familie een groot voorbeeld! Als je met zoveel kinderen alleen achterblijft en het zo knap weet te redden, dan heb je een sterk karakter. Ze was een moeder die de boel regelde en haar kinderen zo goed mogelijk wilde opvoeden.’

Uw foto?

Heeft u een bijzondere foto die u met ONS Magazine wilt delen? Stuur uw foto met toelichting en uw contactgegevens per e-mail naar redactie@onsmagazine.nl of per post naar Postbus 3240, 5203 DE ’s-Hertogenbosch. ONS Magazine behoudt zich het recht voor uw reactie te bewerken en/of in te korten. De foto die u instuurt, ontvangt u uiteraard retour.