Ga door naar hoofdcontent

Veluwereis

Vrijdag 14 juni 2024

Na een paar maanden van overleg, voorbereiden en organiseren was het dan eindelijk zover. Op woensdagmorgen 22 mei, stond om 7.45 uur de bus van Arriva voor ons klaar en om 8.00 uur vertrokken we met een bus vol (56) deelnemers. Door omstandigheden hadden we helaas 3 afmeldingen. Het vertrek was zoals gewoonlijk vanaf het parochiehuis en na een korte check, of iedereen aanwezig was, kon de reis beginnen. Aangekomen in Elburg gingen we eerst aan boord voor een rondvaart van een uur over het Veluwemeer. Op de boot kregen we koffie/thee met een heerlijk gebakje. En…. Het was nog steeds droog.

Omdat de kapitein van de boot zich verlaat had, duurde het even voordat we konden vertrekken. Maar de sfeer zat er goed in en er werd flink bijgepraat.  Er ontstonden weer nieuwe vriendschappen! Hoe mooi is dit. Daarna hadden we een (verkorte) rondrit over de Veluwe met z’n schitterende frisse voorjaarsbossen en leuke dorpen. De chauffeur had niet zoveel te vertellen, ook omdat zijn rit aangepast moest worden wegens tijdsgebrek. Maar, het was prima om in zo’n mooi gebied rond te toeren. Onderweg kregen we een lekkere traktatie in de vorm van kaas en worst.

U leest nu een gratis artikel

Wilt u alle artikelen van ONS Magazine lezen? Word dan KBO-lid!

Lid worden

Daarna ging de reis naar Garderen. Op naar de zandsculpturen, waar dit voorjaar een nieuwe tentoonstelling begonnen is met als thema: Boeken. We werden koninklijk ontvangen en in de rozentuin kregen we een heerlijke lunch. Daarna konden we de zandsculpturen bezoeken. Zo bijzonder hoe dit allemaal gemaakt is en zo echt ook! Prachtige verhalen waren er zichtbaar van onder andere kinderboeken, literatuur en sprookjes. We kwamen ogen tekort. Doordat het niet uitbundig zonnig weer was (maar nog steeds droog), was het fijn dat 2/3 van het park overdekt is en je overal heerlijk kon wandelen en struinen. Verder was er nog een winkeldorp aanwezig waar allerlei leuke snuisterijen te koop waren. De rozentuin met de vele beelden van houtsnijwerk was ook heel erg mooi!!!! Kortom een prachtige plek en zeker voor elk wat wils. De tijd die we in Garderen konden verblijven was dan ook veel te snel om.

Nog even leuk om te weten: Zandsculpturen Garderen heeft de Zilveren award gewonnen voor leukste uitje van provincie Gelderland 2024 (bron: Anwb)

Rond 15.30 uur ging de reis weer richting het Noorden waar we in Dalfsen een heerlijke maaltijd kregen in restaurant Madrid. Het was een fantastische en vooral relaxte dag en volgens mij hebben we allemaal genoten van deze mooie en goed georganiseerde dag, die om 20.15 uur weer eindigde in Ter Apel. We kunnen terugkijken op een PRACHTIGE dag, als POSITIEVE afsluiter van dit KBO activiteitenjaar.

Beeld: Anita Zuidinga

Afbeelding voor Anita Zuidinga

Anita Zuidinga