Ga door naar hoofdcontent
Korte berichtenVaste energiecontracten: ze zijn er weer!

Vaste energiecontracten: ze zijn er weer!

Maandag 22 januari 2024

Vorig jaar kregen we regelmatig van leden de vraag waarom onze partner Energiebesteding nog geen vaste energiecontracten aanbood. Een aantal andere energie-leveranciers bood al wel eerder vaste contracten aan, ongeveer vanaf april 2023. We begrijpen deze vraag, maar Energiebesteding had hier goede redenen voor.

Sinds maart 2023 zijn de energietarieven namelijk gestaag aan het dalen. Energie- besteding hield de energiemarkt continu in de gaten en stelde op basis van die analyses vaste contracten telkens uit. Bovendien is in de zomermaanden het verbruik altijd laag, waardoor er nog tijd was om de marktontwikkelingen rustig af te wachten. En met resultaat! Het tarief van de vaste contracten lag eind van het jaar een heel stuk lager dan de vaste contracten die in het voorjaar werden afgesloten door concurrenten, met een verschil tot wel 30 cent per kubieke meter gas! Hierdoor hebben onze leden nu de keuze uit scherpe vaste contracten voor één, twee of drie jaar. Het viel niet altijd mee om aan u uit te leggen dat het niet in uw belang was om (te) vroegtijdig alweer vaste energiecontracten aan te bieden.

We zijn trots op onze partner Energiebesteding dat zij die druk hebben weerstaan en hun expertise hebben benut om onze leden te behoeden voor te dure contracten.

ONS Energie, www.kbobrabant.energiebesteding.com, (085) 486 33 60