Ga door naar hoofdcontent
Korte berichtenSamen zingen

Samen zingen

Vrijdag 14 juni 2024

Houdt u van zingen? Wordt u blij en gelukkig van een uurtje samen met anderen liedjes van vroeger te zingen?

Dan is dit echt iets voor U!!

U leest nu een gratis artikel

Wilt u alle artikelen van ONS Magazine lezen? Word dan KBO-lid!

Lid worden

Als bestuur van de KBO senioren Delden wilden we iets extra’s doen voor onze leden die in het verpleeghuis in Delden verblijven, of in het verzorgingshuis de Wieken of die naar de dagopvang van de Babbelaar komen, maar ook voor onze oudere leden, waarvan velen niet meer aan activiteiten deel kunnen nemen door hun leeftijd. Een activiteit voor ouderen die nog thuis wonen, in een verpleeghuis of zorgwoning, maar ook dementerende ouderen zingen vrolijk mee.

We hebben in oktober 2023 contact gezocht met de welzijnswerkers van hierboven genoemde instellingen en gekeken naar mogelijkheden. We mochten de tweede en vierde dinsdagmorgen van de maand de kapel gebruiken, een multifunctionele ruimte die voor allerlei activiteiten gebruikt kan worden en waar een piano staat.

Ans ter Morsche, die in haar jonge jaren een ouderenkoor dirigeerde, zou alles organiseren en dirigeren, stelde een boekje samen met “liedjes van toen””: liederen uit de basisschool tijd van de ouderen.

Al gauw meldden zich 3 accordeonisten, één van hen ook lid van de KBO, die vroegen af en toe mee te mogen doen. De tweede dinsdag in november 2023 gingen we van start. We hadden 15 mapjes gemaakt……..maar er kwamen meer dan 45 ouderen! Vitale leden van de KBO senioren Delden helpen om de mensen van afdelingen op te halen, als ze niet meer op eigen gelegenheid kunnen komen en brengen ook iedereen weer terug. Inmiddels is er een jonge vrouw, die het leuk leek om te komen helpen mensen ophalen en die ook piano speelt, die ook mee doet. Soms komt er een zoon of dochter van de oudere mee, voor de gezelligheid. De eerste dinsdag van de maand begeleiden de accordeons, de vierde dinsdag van de maand is er pianobegeleiding. We zingen het hele jaar door, tenzij de kapel bij hoge uitzondering niet beschikbaar is.

Inmiddels is er een tweede map om uit te zingen: “Liedjes van weleer”, met andere liedjes van tussen de jaren 40 en 70.

Een uur lang, van 10.30 tot 11.30 samen liedjes zingen. De ouderen mogen zelf ook verzoeknummers aangeven: indien mogelijk zingen we het direct, en anders de volgende keer, als de tekst of muziek nog geregeld moet worden. Hier wordt regelmatig gebruik van gemaakt.

Iedereen is welkom, niemand hoeft zich aan of af te melden. Het gaat niet om kwaliteit van zang, maar om plezier in zingen.

Inmiddels, begin mei 2024, loopt het nog steeds fantastisch! Er komen steeds tussen de 40 en 50 ouderen, sommigen iedere keer, anderen af en toe, weer anderen brengen iemand die ze kennen en dit leuk vindt, ook mee.

Even je zinnen verzetten, even ontspannen, even andere mensen ontmoeten, verbonden door het genieten van samen zingen.

Wat een voldoening, al die blije , vrolijke, zingende mensen die van zingen genieten en even alle andere zaken kunnen vergeten. En wat een kleine moeite, mede dankzij de fantastische medewerking van de welzijnswerkers van Carint in Delden.

Bron: KBO senioren Delden