Ga door naar hoofdcontent
Korte berichtenOver wonen voor senioren gesproken

Over wonen voor senioren gesproken

Maandag 27 november 2023

Senioren willen en moeten meebepalen wat er nodig is om zo lang mogelijk gezond en gelukkig zelfstandig te blijven wonen. De maatschappelijke veranderingen zoals de toenemende vergrijzing, tekort aan geschikte woningen en de zorg, maken dat tot een uitdaging. Senioren zelf moeten hiervoor in actie komen!

Seniorenorganisaties KBO-Overijssel, met 11.000 leden, en PCOB-afdelingen in Overijssel hebben hiervoor het project Ouder worden doe je samen: over wonen van senioren gesproken opgezet. De provincie Overijssel wil dit faciliteren en WijzOud is gevraagd om dit project samen met ons verder vorm te geven.

Twee thematafels in Wierden en Zwolle hebben de bestuursleden van de KBO en PCOB enthousiast gemaakt. Dr. Petra de Jong heeft een presentatie gegeven over de verhuismobiliteit en woonvoorkeuren van ouderen in Nederland. In drie workshops zijn levendige gesprekken gevoerd onder begeleiding van WijzOud over woonvormen, de langer-thuis-wonen-check en het woon-leefplan én de zorgzame samenleving. De adviseurs van WijzOud staan ook klaar voor initiatieven die ouderen zelf willen nemen! Neem contact met ze op via info@wijzoud.nl en 06 – 510 70 002.