Ga door naar hoofdcontent
Korte berichtenNeem de fietsboot

Neem de fietsboot

Vrijdag 14 juni 2024

Als u een leuke fietstocht wilt afwisselen met een boottochtje neem dan eens de fietsboot. Vanaf begin mei heeft men een nieuwe fietsboot op de Vecht in de vaart. Deze is duurzaam, elektrisch en stil.

U leest nu een gratis artikel

Wilt u alle artikelen van ONS Magazine lezen? Word dan KBO-lid!

Lid worden

De fietsboot wordt gerund door vrijwilligers en vaart een mooie route tussen Maarssen en Fort Nieuwersluis, langs UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies en door Oudhollandse landschappen.

De stichting vaart met 2 fietsboten: een op de Vecht en een op de Loosdrechtse Plassen. Beide fietsboten zijn nu verduurzaamd. Recreanten kunnen op een laagdrempelige en duurzame manier de Vecht ervaren.

De Fietsboot op de Vecht wordt volledig gerund door vrijwilligers. De boot levert een grote bijdrage aan de fiets- en wandelvoorzieningen, het verkennen van de historie, natuur en cultuur rond de Vecht en een goede, duurzame en gezonde leefomgeving.

Nieuw: Waterlinie Fietsbootroute

Ook is er een bijzondere nieuwe fietsroute: de Waterlinie Fietsbootroute. Deze route volgt de vroegere lijn tussen veilig en onveilig militair gebied langs rivier de Vecht en rondom de Loosdrechtse Plassen. De Vecht was namelijk een onmisbaar element in onze verdediging.

Route langs meerdere forten

Wissel de fietstocht af met een vaartochtje op een of beide fietsboten. De route komt onder meer langs de forten:
Maars
De Seveen
De Gagel aan de Klop
Tienhoven
Nieuwersluis
en Spion

Actuele Vaartijden

De fietsboot op de Vecht vaart vanaf 27 april op vrijdag, zaterdag en zondag en dagelijks vanaf half juni.
Kijk voor de actuele vaartijden op www.defietsboot.nl.

Bron: Gemeente Stichtse Vecht.