Ga door naar hoofdcontent
Korte berichtenMet de Museum Plus Bus naar het Drents Museum in Assen

Met de Museum Plus Bus naar het Drents Museum in Assen

Vrijdag 14 juni 2024

Het was voor ons als bestuur van de KBO afdeling Musselkanaal even spannend of er voldoende leden mee zouden gaan voor een bezoek aan het Drents Museum in Assen. Samen met de KBO afdeling Ter Apel lukte het om 35 enthousiastelingen mee te krijgen. De reis ging door.

U leest nu een gratis artikel

Wilt u alle artikelen van ONS Magazine lezen? Word dan KBO-lid!

Lid worden

Deze reis verzorgde de Museum Plus Bus, waarvan er twee in het land rijden. Betaald door de deelnemers van de Vrienden Loterij rijdt deze bus al ruim 15 jaar langs de mooiste musea in Nederland. Zo bezorgen zij ouderen een onvergetelijke dag.

Dus op naar Assen dus waar we in het Drents Museum gratis een expositie van de Spaanse kunstenaar Antonio Lopez (Master of Spanish Realism) konden bewonderen.

Bij aankomst werden we verwelkomd door onze gastvrouw die ons meteen meenam naar het restaurant voor koffie met koek en uit de doeken deed hoe het programma er verder uit zag. We kregen per groep een rondleidster toegewezen en dankzij de koptelefoon was die uitstekend te verstaan.

Antonio Lopez is een veelzijdig kunstenaar. Hij maakt onder andere tekeningen, schilderijen en beelden. Zoveel mogelijk op ware grootte, precies op maat en als hij niet tevreden is met het resultaat verandert hij het weer om het nog beter te laten gelijken. De werken die nu in Assen werden tentoongesteld kunnen er over een jaar dus best anders uitzien!!!  

Zouden we een dergelijk kunstwerk in de kamer willen hebben hangen? Nou, een heel enkele misschien wel maar een aantal ook zeker niet vanwege de nogal realistische erotische/pornografische inslag. De voor het merendeel oudere bezoekers deerde dat niet echt want die hadden kennelijk alles al eens gezien of meegemaakt…..

Overigens was het verrassend te horen hoe de rondleidster bij iedere voorstelling, hoe zinnenprikkelend dan ook, een smakelijk verhaal had.

Na de rondleiding konden we genieten van een goed verzorgde lunch en daarna kon iedereen op eigen gelegenheid nog even rondneuzen in het museum of in de stad. Het naastgelegen Poppenhuismuseum werd druk bezocht.

Om 16.30 uur waren we terug in Musselkanaal en konden we, gezien de reacties, terugkijken op een geslaagde dag. 

Voor herhaling vatbaar?  Ja zeker, maar dan moet je wel eerst ingeloot worden….

Tekst, beeld: Herman Brunen  (Secr. KBO-Musselkanaal)

Voor meer informatie: htpps://www.museumplusbus.nl