Ga door naar hoofdcontent
Korte berichtenLuister naar de Stem van Ouderen

Luister naar de Stem van Ouderen

Vrijdag 12 april 2024Afbeelding Luister naar de Stem van Ouderen

Interessant boekje
In het boekje ‘Luister naar de Stem van Ouderen’ zijn verhalen opgetekend van actieve ouderen door heel Nederland. Voor Limburg komen Wiel van Goethem uit Nuth en Jan Absil uit Weert aan het woord.

De ouderen die aan het woord komen zijn verbonden aan een van de acht regionale ouderennetwerken in heel Nederland, die samenwerken om inclusieve ouderenparticipatie te bevorderen. Samen zorgen ze ervoor dat ouderen vanuit het hele land gezien en gehoord worden. Het Netwerk Senioren Limburg, waar KBO Limburg de coördinator van is, is een van deze acht regionale ouderennetwerken.

U leest nu een gratis artikel

Wilt u alle artikelen van ONS Magazine lezen? Word dan KBO-lid!

Lid worden

Alle ouderen die actief zijn in de netwerken worden gedreven vanuit een bepaalde kracht. Ze zetten zich in voor de mensen uit hun buurt, zijn betrokken bij bewonersinitiatieven, gebruiken hun netwerk of zetten zich in binnen het onderwijs. Daarnaast hebben zij ook een kwetsbaarheid, die natuurlijk vaak samengaat met ouder worden. Ze worstelen met ziek zijn, komen obstakels tegen of zijn mantelzorger. Deze verhalen zijn opgetekend in dit boekje.

Kracht en kwetsbaarheid van ouderen

Onlangs is het boekje ‘Luister naar de Stem van Ouderen’ aangeboden aan het Ministerie van VWS. Het ministerie is heel blij met de grote betrokkenheid van ouderen in de regio’s, en ziet het belang van ouderenparticipatie! Met deze publicatie geven we de ouderen een stem, en laten we hun kracht en kwetsbaarheid zien. Daarnaast informatie over de Raad van Ouderen, die gevraagd en ongevraagd advies geeft aan VWS. Alle leden van de Raad van Ouderen zijn afgevaardigd vanuit één van de netwerken. U kunt in het boekje meer lezen over de netwerken, of contact opnemen met het ouderennetwerk dat in uw regio actief is.

In Limburg is dat het Net werk Senioren Limburg, waar KBO Limburg de penvoerder van is.
Wilt u de publicatie online lezen? Dat kan door te klikken op de volgende link Luister naar de stem van ouderen!

Liever een fysiek exemplaar ontvangen? Stuur dan een bericht naar pouwer@zorginnovatieforum.nl