Ga door naar hoofdcontent
Korte berichtenKBO-uitje naar Ibbenburen op vrijdag 17 mei 2024

KBO-uitje naar Ibbenburen op vrijdag 17 mei 2024

Vrijdag 14 juni 2024

Het was ’s morgens een drukte van belang bij de kantine van De Zweef. Liefst 80 deelnemers van de KBO en PCOB zouden vandaag op stap gaan naar de partner gemeente Ibbenburen.

Een dubbeldekker van de Gebo stond voor, rollators werden ingeladen en de deelnemers konden plaatsnemen in de bus.
Het was ideaal weer om deze dag tot een succes te maken. Om goed 10.00 uur konden we vertrekken.

U leest nu een gratis artikel

Wilt u alle artikelen van ONS Magazine lezen? Word dan KBO-lid!

Lid worden

De voorzitter Jan Woertman heette iedereen van harte welkom en nam het programma van de dag even door.
Om 11.15 uur kwamen we aan bij NaturaGart. Hier werden we ontvangen door 3 begeleiders van de Stadt Ibbenburen. Er werd een groepsfoto gemaakt voor de bus van de Gebo. Deze kan mooi gebruikt worden als PR voor de KBO en de PCOB.

De gids bracht ons naar het paviljoen met prachtige palmen, waar we konden genieten van heerlijke koffie en een groot stuk taart.
Buiten kregen we uitleg van de eigenaar van het park over de aanleg van een vijver c.q. zwembassin gemaakt van speciale folie. In zo’n vijver kun je dan zwemmen/duiken tussen de vissen.
Vervolgens nam hij ons mee naar een schitterend aquarium met prachtige vissen, veel steur sommige wel 2 meter lang. Sommige soorten worden met uitsterven bedreigd. De verschillende aquaria zijn allemaal van boven open.

Daarna wat vrije tijd om het park door te wandelen. Bij de waterval waren o.a. de tulpen en narcissen uitgebloeid en werden nu vervangen door dahlia’s.

Om 14.00 uur vertrokken we richting Ibbenburen. Hier stond een journalist van de Zeitung op ons te wachten voor een groepsfoto en een interview, gehouden met Johan Nijveld de coördinator met Ibbenburen

Er was gelegenheid om met een gids naar de Evangelische en Katholieke kerk te gaan. Voor liefhebbers was het stadsmuseum ook geopend. Verder was men vrij om het centrum te bekijken en een terrasje te pakken.

Om 16.45 uur verzamelen bij de bus. Nu richting onze eetgelegenheid:
Holtkamp’s Deele in Laggenbeck.
Een hele grote boerderij in het buitengebied. We hebben genoten van een heerlijk diner met o.a. buffelvlees van eigen boerderij. Als afsluiting heerlijk ijs.

Voldaan begonnen we aan onze terugreis.
Om 20.00 uur waren we terug bij De Zweef.

Dank aan de jonge chauffeur van de Gebo, hij reed vaak met scholen maar nu een “school”reisje met ouderen.

Verder dank aan ieder die deze dag tot een groot succes heeft gemaakt. Deze reis is mede mogelijk gemaakt door subsidie vanuit de Euregio en een bijdrage uit het Dorpsbudget.

Tekst: Een KBO-deelneemster