Ga door naar hoofdcontent
Korte berichtenJouw 10 voordelen bij VGZ als lid van KBO

Jouw 10 voordelen bij VGZ als lid van KBO

Vrijdag 14 april 2023

Goede zorg is belangrijk. Zeker als je wat ouder bent. Dat snappen we bij VGZ. En daarom willen wij jou helpen om gezonder ouder te worden. Dat staat bij ons voorop. En werken we samen met partners zoals KBO-Brabant om jou de best passende zorgverzekering te bieden: de aanvullende zorgverzekering VGZ Zorgt. Met VGZ Zorgt ben je meer dan goed verzekerd. En profiteer je als lid van KBO-Brabant van collectief voordeel. In dit artikel zetten we de 10 grootste voordelen van VGZ Zorgt op een rij.

  1. Collectiviteitskorting op VGZ Zorgt Als lid van KBO-Brabant ontvang je 15% korting op de aanvullende verzekering VGZ Zorgt Goed, Beter en Best. En 5% korting op de tandartsverzekering VGZ Zorgt Goed, Beter en Best.
  2. Vergoeding van jouw KBO-Brabant lidmaatschap Kies je voor VGZ Zorgt? Goed nieuws! Wij vergoeden jouw lidmaatschap bij KBO-Brabant. Ieder jaar tot € 25 per verzekerde.
  3. Handige workshops en apps om jou te helpen met je gezondheid Wil je zelf aan de slag met je gezondheid? Op vgz.nl/gezondleven vind je alles over je mentale gezondheid, gezonder eten en meer bewegen. Zo is er de VGZ Mindfulness Coach voor dat beetje extra ontspanning. De VGZ Soepel en Sterk Coach voor sterke spieren en soepele gewrichten. Of de Mijn Leefstijlcoach app van Albert Heijn. Met leuke uitdagingen om beter te eten en beter te slapen.
  4. Je bent altijd welkom. Ook als je zorg nodig hebt of al ontvangt Ben je kortgeleden geopereerd? Of sta je onder behandeling van een arts? Of wacht je misschien op een operatie of behandeling die nog gaat komen? Geen zorgen. Je bent altijd welkom. Kies je voor VGZ Zorgt? Dan is er geen medische keuring. Dus je kunt gewoon overstappen naar VGZ.
  5. Jouw persoonlijke zorgadviseur We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over zorg. Dan is het fijn dat een persoonlijke adviseur je hiermee kan helpen. Daarom kun je als VGZ-verzekerde al je zorgvragen stellen via telefoonnummer 088 – 131 12 34.
  6. Ruime vergoeding voor fysiotherapie Actief en fit blijven is belangrijk. En juist als we ouder zijn. De aanvullende verzekering VGZ Zorgt kan je hierbij helpen. Want met de aanvullende verzekering VGZ Zorgt kun je tot wel 32 keer per jaar naar de fysio. En gratis gebruikmaken van de VGZ Soepel en Sterk Coach app. De app is ontwikkeld door fysiotherapeuten.
  7. Een ruim budget voor cursussen en trainingen Wist je dat je met VGZ Zorgt tot wel € 700 per jaar te besteden hebt aan trainingen en cursussen? Dat is het preventiebudget. Doe bijvoorbeeld een EHBO-cursus, slaapcursus of een cursus omgaan met een chronische aandoening. Zo helpen we jou fit en gezond te blijven.
  8. Ruime vergoedingen voor de zorg van jouw naaste Zorg je voor een familielid of naaste? Dan noemen we dat mantelzorg. Wist je dat wij speciale vergoedingen voor mantelzorgers hebben? Als steuntje in de rug. Bijvoorbeeld vervangende mantelzorg. Dan komt een andere mantelzorger jou een dagje vervangen. Zodat jij even op adem kunt komen. Of schakel de hulp in van een mantelzorgmakelaar. Die helpt je door veel regeltaken over te nemen. Zo heb je tijd om op te laden.
  9. Hulp bij het verkorten van de wachttijd Als je zorg nodig hebt, dan wil je ook zo snel mogelijk geholpen worden. Daarom bieden we wachtlijstbemiddeling aan. Onze zorgadviseurs kijken of je bij een ander ziekenhuis of kliniek sneller terecht kunt. Zodat je eerder geholpen kunt worden.
  10. Alles voor je gezondheid en zorg op één plek Gebruik de VGZ-app als jouw persoonlijke assistent om te helpen bij gezondheid én zorg. Snel betrouwbare antwoorden vinden op gezondheidsvragen bijvoorbeeld. Of praktisch online medicijnen bestellen. Natuurlijk kun je ook gewoon je zorgzaken makkelijk regelen via de app. Zoals binnen 1 minuut declareren.