Ga door naar hoofdcontent
Korte berichtenDurft u de uitdaging aan?

Durft u de uitdaging aan?

Maandag 27 februari 2023Afbeelding Durft u de uitdaging aan?

40 dagen geen alcohol. Voor sommige mensen verandert er dan weinig, voor anderen is het een hele opgave. IkPas daagt u uit om ruim een maand geen alcohol te drinken en te ervaren wat dit met u doet. Net na carnaval begint ook de vastentijd en misschien is dat wel het uitgelezen moment om het eens te proberen. U kunt dan meedoen met de 40-dagen-challenge. Probeer met een aantal andere mensen of uw KBO-Afdeling de uitdaging aan te gaan. Of vraag uw kleinkind of andere jongeren om mee te doen aan de ‘challenge’. IkPas – een campagne van onder andere 26 GGD’s en tien verslavingszorginstellingen – helpt u bij uw uitdaging. U kunt bij hen terecht voor vragen, tips, artikelen en recepten.

Pauzeren kan het hele jaar door. Maak een eigen challenge aan of doe mee met een van de vele geplande challenges, zoals de 40-dagen-challenge. Deze loopt van Aswoensdag tot en met de zondag voor Pasen. Het levert veel op! Behalve fysiek hebt u ook mentaal profijt van geen alcohol drinken. 62% van de deelnemers ervaart dit. Geen alcohol drinken is voor uw omgeving ook wennen, u zult standvastig moeten zijn als uw vrienden of familie het volgende rondje drank halen. 64 procent kan na afloop van de actie beter ‘nee’ zeggen tegen alcohol. 32 procent van de deelnemers is na de actie van IkPas gewicht kwijtgeraakt!

Deze challenge betekent niet dat u nooit meer alcohol drinkt, slechts dat u het alcoholgebruik op pauze zet. Meld u aan bij IkPas.nl