Ga door naar hoofdcontent
Korte berichtenDoorwerken is ‘een reden om op te staan’

Doorwerken is ‘een reden om op te staan’

Vrijdag 14 juni 2024

Steeds meer ouderen werken door na hun pensionering. In familiepretpark DippieDoe staan senioren bij de zweefmolen, de achtbaan en de carrousel.

Meer en meer ouderen lijken ervoor te porren hun pensioen op te schuiven. Al een kwart van de gepensioneerden in Nederland werkt door, vaak parttime. Zo ook Nico van den Berg (foto), die al ruim tien jaar bij pretpark DippieDoe in het Brabantse Best werkt. De 77-jarige kiest bewust voor doorwerken: “Ik heb een fijn huis en een leuke tuin, maar niet om daar de hele dag te zijn. De interactie met mensen heb ik nodig. Ik moet een doel hebben in mijn leven, een reden om op te staan. En dat is dit. ’s Morgens denk ik: yes, ik ga weer lekker aan de gang, ik ben weer ergens nodig.”

Werken met gelijkgestemden

Bij DippieDoe hebben ze flink wat 67-plussers in dienst, vertelt marketingmanager Michelle de Bresser. “Zeker de helft van hen is zelfs ouder dan 75. Het zijn trouwe werknemers en ze zijn heel betrokken bij hun werk en het bedrijf. Voor ons heel fijn, maar ook voor henzelf. Ze zijn onder de mensen, blijven actief en hebben gelijkgestemden om hen heen.” Het mooie van medewerkers die doorwerken na hun pensionering is dat het plezier ervan af straalt, merkt De Bresser. “Ze hóeven niet meer te werken, ze mógen het. Voor de kinderen zijn het allemaal opa’s en oma’s.”

Plezier spat eraf

Het plezier spat zeker af van Nico van den Berg. Zijn domein is kinderachtbaan Dolle Pier. Voordat elk treintje vertrekt zweept hij de kinderen op met een liedje. En alle kinderen zingen met hem mee. Als even later weer een volgeladen treintje naar drie meter hoogte vertrekt, wuift Nico de treinreizigers uit: “Doei! Doei allemaal!” Glimlachend zegt hij: “Ik ben er heel dankbaar voor dat ik dit nog mag doen. Ik hoop dit werk nog lang vol te houden.”

In de komende editie van ONS Magazine staat een uitgebreide reportage over senioren die hun draai vinden in het pretpark.

Auteur

Afbeelding voor Adri van Esch

Adri van Esch