Ga door naar hoofdcontent
Korte berichtenBinnenkort ook individuele senioren welkom
Risk Factory Venlo

Binnenkort ook individuele senioren welkom

Vrijdag 14 juni 2024

Vijf jaar geleden ontving de Risk Factory, onderdeel van Veiligheidsregio Limburg-Noord de eerste basisschoolleerlingen. Inmiddels hebben 14.000 leerlingen en senioren het belevingscentrum in Venlo bezocht. Vanwege het 5-jarig jubileum kregen onlangs ook de partnerorganisaties, collega’s en inwoners de kans om een kijkje te nemen in het belevingscentrum rondom veiligheid. Team KBO Limburg maakte er graag gebruik van.

Samen met partners, waaronder KBO Limburg, is het concept continu up-to-date gehouden. Maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van gezondheid en veiligheid inspireren tot het doorontwikkelen van bestaande scenario’s, het ontwikkelen van nieuwe scenario’s en het aangaan van samenwerkingen met nieuwe partners. Ook blijkt op basis van recent wetenschappelijk onderzoek van de Radboud Universiteit dat het concept ‘leren door beleven’ heel effectief is. Juist door bezoekers het eerst zelf te laten beleven en er vervolgens samen over te praten, gaan ze zich daadwerkelijk gezonder en veiliger gedragen. De Risk Factory biedt onder meer scenario’s aan rondom verkeers- en brandveiligheid, eenzaamheid, 112 bellen en (positieve) gezondheid.

Binnenkort individuele senioren welkom

Op dit moment ontvangt de Risk Factory alleen groepen schoolkinderen en senioren. Vanaf het najaar wordt het echter ook voor individuele senioren mogelijk op bepaalde momenten een bezoek te brengen aan de Risk Factory. Een mooie gelegenheid om uw veiligheidsgevoel te stimuleren. Meer informatie is te vinden op www.riskfactorylimburgnoord.nl