Ga door naar hoofdcontent
Korte berichtenBij de pubquiz is spieken verboden

Bij de pubquiz is spieken verboden

Vrijdag 12 april 2024

De deelnemers aan de pubquiz van KBO-Goes moeten op eigen kracht – en met eigen kennis – pittige vragen beantwoorden. Even spieken op de smartphone is niet toegestaan.

Overal in het land worden pubquizzen georganiseerd. Het samen quizvragen beantwoorden over de meest uiteenlopende onderwerpen is populair, zagen ze ook bij KBO-Goes. Daarom organiseerden de Zeeuwen een eigen versie. In een kerkzaaltje buigen senioren zich in groepjes van drie of vier over vragen die diepe rimpels in het voorhoofd veroorzaken. Want wie weet nu hoeveel planeten ons zonnestelsel telt, de dwergplaneten niet meegerekend? Of hoe hoog de Burj Khalifa in Dubai is? De vraag hoeveel magen een koe heeft, valt in Zeeland beter; die vraag heeft iedereen goed. Net als de vragen welke steden bekend staan om de Brug der Zuchten en de Kleine Zeemeermin.

U leest nu een gratis artikel

Wilt u alle artikelen van ONS Magazine lezen? Word dan KBO-lid!

Lid worden

Goed overleggen

“Het is vooral zaak om goed met elkaar te overleggen”, adviseert Ria van Buuren de deelnemers. Ria is samenstelster van de pubquiz. “En daar heb ik toch heel wat uurtjes ingestoken”, fluistert ze, terwijl de quizliefhebbers zich peinzend over de vragen buigen. Ria waarschuwt de zaal nog even dat spieken of elkaar afluisteren niet geoorloofd is. Net zomin als even googlen. En dat valt veel deelnemers zwaar; de verleiding om de op tafel liggende smartphone er bij te pakken is groot. “Maar ook als we hadden geweten dat het zo pittig zou zijn, hadden we tóch meegedaan”, vertelt een deelnemer aan het eind van de geslaagde middag. “Want het is heel gezellig en het gaat om het spel, niet om de knikkers.”

In de mei-editie van het gedrukte ONS Magazine staat een uitgebreid verslag van de pubquiz-middag in Goes. U ontvangt het magazine in de week van 22 april.

Beeld: Adri van Esch

Auteurs

Afbeelding voor Adri van Esch

Adri van Esch