Ga door naar hoofdcontent
Korte berichten‘Beleef Werelderfgoed Schokland’

‘Beleef Werelderfgoed Schokland’

Vrijdag 12 april 2024

Schokland is een nieuwe beleving rijker. Dankzij onder andere subsidie van LEADER Flevoland, kwamen er nieuwe picknickbanken en informatieborden op het voormalige eiland in de Zuiderzee.

Kinderen kunnen nu de Schokkerdans leren of spelen met een paddenstoelenspel. Sculpturen die het verhaal van Schokland vertellen, maken de beleving van het werelderfgoed en natuurgebied voor wandelaars en fietsers compleet. Donderdag 28 maart 2024 werden deze sculpturen op Schokland onthuld door onder andere de Flevolandse gedeputeerde Harold Hofstra en burgemeester Roger de Groot van de gemeente Noordoostpolder.

U leest nu een gratis artikel

Wilt u alle artikelen van ONS Magazine lezen? Word dan KBO-lid!

Lid worden

Rondje verhalen

Wie nu een wandeling of fietstocht over Schokland maakt, beleeft een rondje verhalen. Oud-bewoners vertellen over Schokland, bezoekers leren over de bewoningsgeschiedenis en over de dieren in het gebied. Naast de sculpturen met verhalen, zijn ook twee interactieve verhalen gerealiseerd. Die zijn te ontdekken via een QR-code en het nieuw vormgegeven ‘huisje’ op Terp de Zuidert. Tot slot kunnen kinderen de Schokkerdans leren of spelen met een paddenstoelenspel. Al deze nieuwe objecten zijn een aanvulling op de informatie in Museum Schokland en het bezoekerscentrum van het Flevo-landschap.