Ga door naar hoofdcontent
Korte berichtenZomermuziekschool

Zomermuziekschool

Vrijdag 14 juni 2024

Voor blazers en strijkers* van 16 tot en met 110 jaar die van noten muziek willen leren maken.

In de maanden juni, juli en augustus kunnen amateurmuzikanten in de regio Zwolle hun spel bijspijkeren of komen proeven van de passievolle lesaanpak van muziekdocent Brechje Roos. Tot 1 augustus is aanmelden voor de op maat gemaakte Zomermuziekschool mogelijk.

U leest nu een gratis artikel

Wilt u alle artikelen van ONS Magazine lezen? Word dan KBO-lid!

Lid worden

* Alle instrumentalisten met 1 jaar speelervaring zijn welkom voor vragen over muziek en theorie. Daarbij beantwoordt Brechtje instrument technische vragen van absoluut beginnende tot ver gevorderde blokfluitisten. Meer info op www.brechtjeroos.nl

De Muziekzomerschool is bedoeld voor volwassen spelers tot en met 110 jaar die buiten de zomer hun (muziek)vakantie houden terwijl hun eigen muziekdocent op vakantie is. “Over hetzelfde onderwerp eens les krijgen van een ander dan je vaste muziekdocent werkt verfrissend. Dan kunnen ineens andere muzikale kwartjes vallen”, aldus Brechtje. “En na de vakantie speel je vrolijker verder bij je eigen docent.”

In ritmes duiken, makkelijker versieringen maken, relaxter spelen; afhankelijk van de wensen van de leerling ontwikkelt Brechtje de 5 lessen met muziek in allerlei smaken. Alhoewel de nadruk ligt op barok, renaissance, middeleeuwen, hedendaags, folk en vrije improvisatie.

“Nooit gedacht dat er zoveel in deze muziek verstopt zit”, zei de een over een klassiek stuk. Een andere speler had na afloop een zeer goed humeur, want “ik hoor nu meer het verhaal ìn de muziek”.

Een proefles afspreken behoort tot de mogelijkheden. Deze les is gratis als er daarna wordt gekozen voor de Muziekzomerschool.

Tussen de noten

Aan de hand van de vraag van de leerling geeft Brechtje in 5 lessen meer context, speeloefeningen en tips. Vanuit allerlei invalshoeken laat ze de gelaagdheid van muziek doorvoelen en herkennen. Want á la Cruijff “Hoor je het pas als je het doorhebt”. En dan kun je helemaal muziek gaan spelen. En daar gaat het om wat Brechtje betreft.  

Start

De start van de serie lessen wordt in overleg overdag of s ’avonds afgesproken.
De (twee-)wekelijkse lessen duren een uur en vinden plaats in Assendorp of – onder bepaalde voorwaarden- aan huis. Afwisselen met online lessen behoort tot de mogelijkheden. www.brechtjeroos.nlbrechtje@brechtjeroos.nl 06 21924699

Muziekdocent

De muzieklessen worden gegeven door ondernemend muzikant Brechtje Roos. Ze woont in Assendorp en hoopt nog meer muzikale vibes te verspreiden in die leukste wijk van Zwolle

Muzikale vaardigheden zijn aan te leren en daar is in een les aandacht voor. Nog belangrijker (en leuker) is om op je eigen manier met die vaardigheden te kunnen spelen. Speels te zijn. Verander van ‘nootjesvreter’ naar een speelse muzikant. Daar help ik je graag bij!

Brechtje Roos muzikant, muziekverteller, muziekpedagoog en programmamaker