Ga door naar hoofdcontent
Korte berichtenTerugblik op symposium met Erik Scherder

Terugblik op symposium met Erik Scherder

Vrijdag 14 juni 2024

Het symposium “Gezond ouder worden, lijf en geest in beweging ‘met Erik Scherder in het Officierscasino in Soesterberg op dinsdag 14 mei jl. was een groot succes!

Het was een informatieve en interactieve middag, waar de aanwezigen tussen de presentatie door vragen konden stellen. Dit maakte de middag persoonlijk en het thema levendig.

U leest nu een gratis artikel

Wilt u alle artikelen van ONS Magazine lezen? Word dan KBO-lid!

Lid worden

Bij aanvang liet Erik Scherder een dia zien waar twee mensen heerlijk in een ligstoel op het stand naar de zee keken. “Welke gedachte komt er bij u op bij het zien van deze dia?” was de vraag. Het antwoord dat het meest gegeven werd door de 180 aanwezigen was “vakantie”. Niet goed dus, we hadden moeten denken “jammer dat deze mensen niet aan het bewegen zijn”. Want bewegen is het allerbeste voor onze hersenen! Kort daarna werden alle aanwezigen uitgenodigd om te gaan squatten (kniebuigingen maken). 

We kregen veel dia’s van hersenen te zien met de bijbehorende uitleg. Uitgebreid werd stil gestaan bij de Myeline.  Myeline vormt een beschermde laag rond onze zenuwbanen.  Tip: kijk eens op google. Daar vindt u uitgebreide info hierover.

Twan Beckers ( SWOS) Eric Scherder en  Yvonne Dijkhuis (COSBO)

Natuurlijk zijn er veel meer werkingen van onze hersenen besproken. Op alle vragen had de professor een antwoord. Behalve op een, gesteld door onze bestuurslid Ria Lamé, “waar komt het gezegde ‘Ik ben niet op mijn achterhoofd gevallen vandaan? “Ben er zeker van dat hij op zoek gaat naar een passend antwoord.

Auteurs

Afbeelding voor Yvonne Dijkhuis

Yvonne Dijkhuis