Ga door naar hoofdcontent
Korte berichtenBuitententoonstelling ‘Alledaagse Mensen’

Buitententoonstelling ‘Alledaagse Mensen’

Vrijdag 12 april 2024

Valkenburg a/d Geul
Tot en met 18 juni is de kunsttentoonstelling ‘Alledaagse Mensen’ te zien in de historische straten van Valkenburg. Meer dan veertig levensgrote betonnen beelden(groepen) van de gerenommeerde Duitse kunstenaars Christel en Laura Lechner staan dan op 19 locaties in het stadscentrum.

U leest nu een gratis artikel

Wilt u alle artikelen van ONS Magazine lezen? Word dan KBO-lid!

Lid worden

De ‘Alltagsmenschen’ zoals de beelden ook wel genoemd worden, stralen warmte, humor en herkenning uit. Geplaatst in alledaagse situaties, brengen ze een glimlach op het gezicht van voorbijgangers. Van een groepje vrienden dat gezellig tafelt tot een paar dat innig danst, elk beeld vertelt een verhaal. Een bijzondere gelegenheid om kunst op een toegankelijke manier te ervaren, midden in het dagelijks leven. De ‘alledaagse mensen’ brengen niet alleen de straten tot leven, maar verrijken ook de historische sfeer van Valkenburg. De sculpturen nodigen uit om vanuit nieuwe perspectieven naar de stad te kijken.

Over de Kunstenaars

De Duitse kunstenaars Christel en Laura Lechner hebben met hun kunstinstallaties wereldwijd bewondering geoogst. Hun creaties weerspiegelen de eenvoudige schoonheid van het dagelijks leven en nodigen uit tot een diepere waardering voor die momenten die vaak over het hoofd worden gezien.

Meer informatie

De brochure met de locaties van de sculpturen is verkrijgbaar bij de Visit Zuid-Limburg Experience Valkenburg, Theodoor Dorrenplein 5. Er is ook een flyer verkrijgbaar met een speurtocht voor kinderen. Ook een rondleiding met een gids is mogelijk.
Kijk op visitzuidlimburg.nl/alledaagsemensen