Ga door naar hoofdcontent
EropuitTentoonstelling ‘Welkom in de jaren 70!’ – Gratis koffie/thee

Tentoonstelling ‘Welkom in de jaren 70!’ – Gratis koffie/thee

Categorie
Datum1 maart 2024 - 31 december 2024
LocatieOpenluchtmuseum de Locht, Broekhuizerdijk 16d, 5962 NM Melderslo
Klik hier voor onze website
Afbeelding Tentoonstelling ‘Welkom in de jaren 70!’ – Gratis koffie/thee

Onze tentoonstelling ‘Welkom in de Jaren 70!’ laat u de seventies herbeleven. U loopt door een volledig ingericht huis vol met spullen en meubels uit de jaren 70.

Vrijheid en blijheid is het devies in de seventies. In het interieur zie je een mix van stijlen. De ouderen blijven trouw aan hun degelijke eiken meubels uit Oisterwijk, maar voegen wel nieuwe accessoires toe. De jeugd kiest voor veel kleur in het interieur en mixt tweedehands meubels met creatieve vondsten. ’s Avonds zitten ze voor de buis of luisteren op hun eigen kamer naar de nieuwste popmuziek.

Ook het uiterlijk verandert. Jongeren hebben lange haren en dragen korte rokjes, jeans met t-shirts, broeken met wijde pijpen, brede kragen maar ook lange rokken en Afghaanse jassen. We zijn kritisch en gaan vaak de straat op om te demonstreren.

Kom kijken en waan u in de creatieve, kritische en kleurrijke jaren 70 tijdens een bezoek aan ons museum.

Openluchtmuseum de Locht

Tijdens een bezoek aan Openluchtmuseum de Locht ervaar je de manier van leven, wonen en werken op het Noord-Limburgse platteland door de eeuwen heen. Je beleeft de zoektocht van de bewoners naar voedsel, kleding en onderdak; van de eenvoudige boeren in de middeleeuwen tot de hedendaagse moderne agrarische ondernemers. Weer of geen weer, er is altijd van alles te doen en te ontdekken bij de Locht.

De Locht ligt in het Noord-Limburgse Melderslo en omvat een twintigtal gebouwen die verspreid liggen over een terrein van ruim drie hectare. Ontdek hoe het leven op een Middeleeuwse boerderij eruitzag, neem een kijkje in de volledig ingerichte 19e-eeuwse boerderij en ervaar hoe men leefde, woonde en werkte op het Noord-Limburgse platteland tussen 1850 en 1950. Bezoek het textielpaviljoen, de smidse, de stroopmakerij en nog veel meer. Er is te veel om op te noemen.

Ons museum wordt volledig gerund door vrijwilligers. Laat je gastvrij ontvangen en verrassen bij de Locht!

Ga voor meer informatie en het reserveren van tickets (optioneel) naar www.delocht.nl.