Ga door naar hoofdcontent
EropuitSmedendag bij Openluchtmuseum de Locht- 21 april -Gratis koffie/thee

Smedendag bij Openluchtmuseum de Locht- 21 april -Gratis koffie/thee

Categorie
Musea
Datum21 april 2024
LocatieOpenluchtmuseum de Locht, Broekhuizerdijk 16d, 5962 NM Melderslo
Klik hier voor onze website
Afbeelding Smedendag bij Openluchtmuseum de Locht- 21 april -Gratis koffie/thee

Zondag 21 april zijn er diverse activiteiten voor jong én oud bij Openluchtmuseum de Locht. Naast de jaarlijkse smedendag, kunnen kinderen broodjes bakken, draait de veilingklok en is er livemuziek van Die Berger Musikanten.

Een twintigtal smeden, onze eigen én gastsmeden uit de regio, laten op zondag 21 april hun vaardigheden zien. Vroeger was er geen dorp zonder smid, hij maakte het gereedschap voor de boer, repareerde kachels en huishoudelijke spullen of besloeg het paard. Tegenwoordig is smeden een hobby, maar gelukkig is veel kennis behouden gebleven. Vandaag branden de smidsvuren bij de Locht en verzorgen de smeden diverse demonstraties, een spectaculair gezicht! Ook voor kinderen zijn er leuke activiteiten in thema; zij mogen met een brandijzer een afbeelding branden op een houtenplaatje, of met slagletters een naamplaatje maken.

Broodjes bakken, veiling en livemuziek
Kinderen kunnen ook broodjes bakken in het bakkershuisje. De veilingklok draait om 13.00 en 15.30 uur en Die Berger Musikanten treden op tussen 13.30 en 16.00 uur. Voor de liefhebbers is er een antieke Lanz tractor te zien en zijn er enkele antieke stationaire motoren te bewonderen. Kortom, deze Smedendag is bijzonder interessant voor jong én oud! Kom op ontdekking bij de Locht!

Kijk voor meer informatie op www.delocht.nl of volg ons op Facebook en Instagram.