Ga door naar hoofdcontent
EropuitRondleiding Kunstlocatie Würth ‘s-Hertogenbosch – korting groepsrondleiding

Rondleiding Kunstlocatie Würth ‘s-Hertogenbosch – korting groepsrondleiding

Categorie
Musea, Rondleiding, tentoonstelling
Datum25 maart 2024 - 9 maart 2025
LocatieKunstlocatie Würth 's-Hertogenbosch, Het Sterrenbeeld 35, 5215 MK 's-Hertogenbosch
Klik hier voor onze website
Afbeelding Rondleiding Kunstlocatie Würth ‘s-Hertogenbosch – korting groepsrondleiding

Van 25 maart 2024 t/m 9 maart 2025 toont Kunstlocatie Würth haar nieuwe tentoonstelling ‘Horst Antes – kunstwerken uit de Verzameling Würth’.

De Verzameling Würth bevat 95 kunstwerken van Horst Antes, waarvan ca. 30 werken speciaal zijn geselecteerd voor de tentoonstelling in Kunstlocatie Würth ’s-Hertogenbosch met veelal unieke kunstwerken die nog niet eerder in Nederland zijn getoond. Deze werken beslaan alle belangrijke fasen in de werkzame periode van de kunstenaar. Zij representeren een van de bepalende aspecten van de Verzameling Würth en weerspiegelen de grote bewondering van Reinhold Würth voor de kunstenaar decennialang.

Horst Antes werd in 1936 in Heppenheim, Duitsland, geboren en was al op jonge leeftijd befaamd om zijn ‘Kopffüßler’, ‘koppoter’. Dit kunstfiguur kenmerkt zich door een onevenredig groot hoofd, met benen en voeten. Het beeldmotief werd door Antes aan het begin van de jaren zestig gecreëerd en zou een iconisch figuur worden dat hem door de jaren heen mateloos inspireerde en aanzette tot talloze variaties.

De Verzameling Würth

Naast de kernactiviteit, internationale handel in bevestigings- en montagematerialen, voelt de Würth-Groep zich nauw verbonden met kunst en cultuur. Uit het oogpunt van maatschappelijk verantwoord ondernemen, de kunst dichter bij de mensen te brengen en zo meer arbeids- en levenskwaliteit liet prof. dr. h.c. mult. Reinhold Würth kunst en cultuur als deel van de bedrijfscultuur in het concern integreren.
De Verzameling Würth is ontstaan in de 60-er jaren op initiatief van Prof. dr. h.c. mult. Reinhold Würth en bevat kunstwerken van de late middeleeuwen tot en met heden. Met ruim 20.000 kunstwerken (schilderijen, beeldhouwwerken en grafiek) behoort de verzameling tot één van de belangrijkste bedrijfsverzamelingen in Europa. De werken worden tentoongesteld in 15 eigen Würth musea en kunstdependances, die vrij toegankelijk zijn voor het brede publiek.

Kunstlocatie Würth opende in 2002 haar deuren in het destijds nieuwe bedrijfspand van Würth Nederland B.V.

www.wurth.nl/kunstlocatie

 

Ons lezersvoordeel:

Krijg € 15.- korting voor een groepsrondleiding voor de kunsttentoonstelling ‘Horst Antes – Kunstwerken uit de Verzameling Würth’.

I.p.v. € 45,- betaalt u € 30.- voor een groepsrondleiding.

U kunt deze aanvragen voor minimaal 4 personen tot en met maximaal 15 personen. Entree is kosteloos.-

 

Bij uw aanvraag voor de groepsrondleiding kunt u vermelden dat u via ONS komt. Graag het ledennummer vermelden.

 

De actie is geldig gedurende de looptijd van de tentoonstelling ‘Horst Antes – Kunstwerken uit de Verzameling Würth’.
De datum van de groepsrondleiding dient 2 weken tevoren worden aangevraagd bij Kunstlocatie Würth ‘s-Hertogenbosch. Alleen op basis van beschikbaarheid.