Ga door naar hoofdcontent
EropuitFeest! – Limburg viert – € 2,50 korting

Feest! – Limburg viert – € 2,50 korting

Categorie
Datum1 januari 2024 - 31 december 2024
LocatieLimburgs Museum, Keulsepoort 5, 5911 BX Venlo
Klik hier voor meer informatie
Afbeelding Feest! – Limburg viert – € 2,50 korting

Onze provincie barst van het feestgedruis: van vastelaovend en schuttersfeesten tot ramadanfeesten en bar mitswa’s. Veel culturen zorgen voor verschillende soorten feesten én voor veel feestvreugde. Met al die feesten willen we plezier maken, samen genieten met vrienden en familie, maar ook aandacht besteden aan de belangrijke momenten in ons leven.

In de familietentoonstelling Feest! ontdek je met allerlei spelelementen welke feesten er in Limburg worden gevierd. Maar ook hoe, met wie, waarom én op welke manier die feesten door de tijd heen veranderen. Een feest van herkenning voor de hele familie!

Verkleed je voor de Boérebroélof, ontwerp je eigen ramadan-lamp, schiet met een buks op een boom vol bölkes of dans in de silent disco. Er zijn interviews te zien met bijvoorbeeld Jan Smeets van Pinkpop en een echte Prins én Prinses carnaval, je kunt een quiz spelen of optreden op een festivalpodium. En voordat je naar huis gaat, steek je een kaarsje aan voor iemand van wie je het leven viert.

KBO-leden € 2,50 korting op museumticket op vertoon van KBO-ledenpas